5 tips om verhuizen makkelijker te maken

5 tips om verhuizen makkelijker te maken

De contract van de nieuwe woning is ondertekend en het wordt om te verhuizen. Tijdens een verhuizing moet er natuurlijk rekening worden gehouden met een aantal zaken, zoals het regelen van een verhuizen en dit doorgeven aan de gemeente. Wil je liever zelf je verhuizing in handen nemen of besteedt je dit uit aan een verhuisbedrijf die hier meer ervaring mee heeft? Beide mogelijkheden voor- en nadelen. Wil jij meer tips om verhuizen makkelijk te maken? In dit artikel lees je hier meer over. 

Verhuisbedrijf

Wanneer een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld tijdens verhuizing, komen hier veel voordelen bij kijken. Zo hoef je zelf helemaal niets te regelen. Daarnaast kun je vakmensen inschakelen om alle dozen in te pakken. Het verhuisbedrijf laadt vervolgens alle dozen in een wagen en brengt ze naar je nieuwe woning. Dit doet een verhuisbedrijf op een vakkundig manier en heel voorzichtig. Het nadeel van een verhuisbedrijf is dat het geld kost. Daarnaast bestaat de kans dat je overzicht verliest over je eigen spullen, doordat je het niet zelf inpakt.

Zelf verhuizen

De verhuizing naar een nieuwe woning, kun je natuurlijk ook zelf regelen. Het voordeel hiervan is dat je hiermee kosten kunt besparen. Je huurt zelf een vrachtwagen of aanhangwagen. Uiteraard kun je ook je eigen vervoermiddel gebruiken om de spullen te transporteren. Ook het inladen van Verhuisdozen doe je zelf. Het nadeel hierbij is dat je zelf het harde werk moet doen, wat kan leiden tot (tijdelijke) fysieke klachten. Gelukkig kun je dit gemakkelijk voorkomen door hulp in te schakelen door vrienden en familie te benaderen. Hiermee draag jij niet al het gewicht en wordt het werk sneller verricht.

Tips

Tijdens de verhuizing sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je 5 tips waardoor verhuizen makkelijker gemaakt kan worden:

  • Tip 1: Begin op tijd met een verhuisplan;
  • Tip 2: Verhuis niet tijdens de warme zomerdagen;
  • Tip 3: Bij verhuisdozen kopen is het handig ze te nummeren;
  • Tip 4: Neem je belangrijke medicijnen in je handtas mee en pak ze niet mee in de verhuisdozen;
  • Tip 5: Haal de koelkast leeg om koelmiddel lek te voorkomen;

Kortom, tijdens het verhuizen moet er rekening worden gehouden met een aantal zaken. Een verhuizing kun je eigenhandig doen of uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Zowel de verhuizing eigenhandig doen of het uitbesteden aan een verhuisbedrijf heeft voor- en nadelen. Met 5 tips kun je je verhuizing iets makkelijker maken.