Badkamer inspiratie en de laatste badkamer trends

Badkamer inspiratie en de laatste badkamer trends

Wanneer je van plan bent een andere badkamer aan te schaffen dan is het natuurlijk leuk als je dat oom doet volgens de laatste trends. Je zal je dan moeten verdiepen in de ruimte die je hebt en de mogelijkheden. In deze blog kan je inspiratie op doen van de laatste trends voor alle soorten badkamers.

Badkamer inspiratie

Het verbouwen van een badkamer is een behoorlijke klus.  Wanneer je weet welke stijl je het meest aanspreekt is het makkelijker om een keuze te maken voor je eigen nieuwe badkamer. Het is raadzaam wat badkamer inspiratie op te doen. Zo meteen lees je meer over de verschillende ideeën en stijlen badkamer er bijvoorbeeld zijn.

Badkamer ideeën op doen

Wanneer je ideeën voor een badkamer op wil doen kan je een kijkje nemen op internet of in de showroom van de daarvoor bestemde winkels. Misschien heb je bij iemand wel een badkamer gezien die je heel erg aansprak. Dan zou je kunnen vragen waar ze die hebben gekocht.

De stijl van je badkamer

Wanneer je een badkamer wil gaan uitkiezen is het belangrijk dat je meer te weten bent gekomen over de stijl die je aanspreekt en bij je wensen past. Er zijn verschillende stijlen te bedenken zoals bijvoorbeeld een landelijke badkamer, of wellicht een badkamer met een meer industriële inslag.

De stijl van je badkamer

De landelijke badkamer

Landelijke badkamers zijn niet alleen geschikt voor op boerderijen of op het platte land. De kenmerken van een landelijke badkamer zijn de sfeer, de rust en de warmte die hij uitstraalt. Ook in de woning in een stad kan je die sfeer neerzetten. Dat is dan meteen de perfecte plek om na een drukke dag even te onthaasten en je hoofd leeg te maken in de rust die de badkamer te bieden heeft.

De industriële badkamer

Een van de grootste trends op het gebied van badkamers is de industriële badkamer. Hierin wordt gebruik gemaakt van donkere kleuren en de zogenaamde stoere materialen. Deze worden afgemaakt met moderne details waardoor je een heel fraai geheel krijgt. Deze stijl kan je toepassen in je hele huis wanneer je dat zou willen.

De kleine badkamer

Ook voor kleine badkamers is het mogelijk er een mooie sfeer neer te zetten. Om te zien wat er allemaal mogelijk is, is het handig kleine badkamer inspiratie op te doen. Hoe kan je kleine badkamer inspiratie op doen dan? Dat kan je doen door op internet voorbeelden te bekijken, of je kan je voor laten lichtten bij een vak winkel die verstand heeft van het ontwerpen en inrichten van badkamers geheel naar je eigen wensen.

Badkamer tegels

Wanneer je de stijl hebt gekozen voor je badkamer is het tijd om verder te gaan kijken naar je wensen. Er moeten namelijk tegels worden uitgezocht. Wil je juist hele grote tegels, of juist niet? Welke kleur wil je in je badkamer hebben, moeten het allemaal dezelfde tegels zijn of maak je gebruik van verschillende. Om hier meer over te weten te komen kan je badkamer tegels inspiratie op doen. Dit kan je doen door catalogussen te lezen een showroom te bezoeken of op internet te kijken naar de combinaties die bij elkaar zouden passen. Wanneer je genoeg badkamer tegels inspiratie hebt opgedaan en je hebt een keuze kunnen maken wordt het tijd om weer een stapje verder te gaan.

Wel of geen inloopdouche?

Iets wat tegenwoordig helemaal trendy is, is de inloop douche. Die kan je in vele soorten en maten krijgen. Ook voor de inloop douche is het handig op badkamer inspiratie inloopdouche op te gaan doen. Helemaal omdat het moet passen binnen de beschikbare ruimte is het slim om te weten wat er wel of juist niet mogelijk is en wat er past bij de stijl en de tegels die je gekozen hebt. Ook voor het op doen van badkamer inspiratie inloopdouche kan je op internet heel veel vinden. Of je kan je laten informeren bij een vak winkel.

Wel of geen badkuip?

Wanneer je toch bezig bent met het ontwerpen van je eigen badkamer is het natuurlijk mooi dat je ook de mogelijkheid kan bekijken voor het wel of niet kiezen van een badkuip. Een badkuip is natuurlijk wel een meerwaarde aan je badkamer. Zelfs in de kleinste badkamers is het mogelijk om een badkuip te laten installeren.

Wanneer je daar meer over wil weten ga dan met de maten van de badkamer naar een speciaalzaak en laat een ontwerp maken voor de indeling van je nieuwe badkamer. Op die manier kijk je meteen met andere ogen naar je badkamer en de mogelijkheden die deze biedt. Als je al een stijl gekozen hebt zou je die meteen mee kunnen laten nemen. Tegenwoordig kunnen ze hele mooie 3D afbeeldingen maken van hoe het er uit zou kunnen gaan zien.

Welke kranen wil je gaan gebruiken?

Ook de kranen die je wil gaan gebruiken in je nieuwe badkamer zijn van groot belang. Een kraan die past bij de stijl van de rest van de badkamer is dan ook aan te raden. Is dat een zwarte kraan of een zilveren. Laat je inspireren door de stijl die je gekozen hebt en boorduur daar op verder voort. Welke kastjes je er bij hebt spelen daar ook een rol in. Stap voor stap kom je steeds dichter bij je eigen droom badkamer.

Het uitkiezen van de wastafel

Het zal je niet meer verbazen dat je meer dan voldoende keuze hebt in de materialen die je kan gebruiken voor het samenstellen van je eigen droom badkamer. Zo kan je zelfs de wastafel ook helemaal naar je eigen wens uitkiezen. Wil je er een of wil je een dubbele wastafel? Wil je een ronde of een rechthoekige wastafel. Wil je ze in een meubel of juist niet? Laat je inspireren en bekijk alle mogelijkheden op internet of in een catalogus.

Badkamerinspiratie 2021

Om op de hoogte te zijn van de laatste en nieuwste trends is het verstandig om verschillende catalogi op te vragen en deze naast elkaar te leggen. Als het goed is zal je de trends steeds weer terug vinden in iedere afzonderlijke catalogus. Hiermee kan je badkamerinspiratie 2021 het snelst opdoen. Zoals eerder al geschreven is de Industriële badkamer momenteel de grootste trends op het gebied van badkamers. Maar als je niet van industrieel houdt dan is het niet aan te raden de trend te volgen. Trends gaan voorbij, maar de keuze van een badkamer is voor langere tijd.

Conclusie

Het uitzoeken van een badkamer bij je past vergt nogal wat voorwerk, maar als je dan eenmaal de keuzes hebt weten te maken en je de badkamer van je dromen helemaal zelf hebt samen kunnen stellen en je ligt dan lekker in bad te genieten van de rust kan je tevreden terug kijken en genieten van alle keuzes die je hebt gemaakt.