Complete renovatie van je trappenhuis

Complete renovatie van je trappenhuis

Eens in de zoveel tijd heb je zo’n gevoel dat je iets moet aanpassen in huis, omdat het toch niet meer zo aansluit bij je huidige wensen. Dit keer is het tijd voor je trappenhuis! Wat kun je doen om dit gedeelte weer helemaal op te frissen?

De muren

Allereerst zie je de muren. Deze maak je vaak gemakkelijke een andere kleur of kunt je voorzien van een leuk behang. Het toevoegen van accessoires wil ook al wel eens een goed gevoel geven.

De trapleuningen

Heb je oude trapleuningen en zijn ze niet helemaal meer van deze tijd? Je kunt ze renoveren of vervangen.

Goedkope aanpassing:

Geef je leuning een nieuw kleurtje. In steeds meer huizen die je zwarte trapleuningen. Misschien is dit ook wel iets voor jou?

Gemiddelde aanpassing:

Als je je leuning voorzien hebt van een kleur passen jouw leuninghouders er misschien niet helemaal meer bij. Vervang deze ook en je hebt een complete nieuwe uitstraling. Leuninghouders zijn gemiddeld ongeveer €10 – €15 per stuk.

Dure aanpassing:

De duurste optie is uiteraard je hele trapleuning opnieuw bestellen. Je kunt deze bestellen bij Houtcompleet.nl. Daar kun je ze geheel op maat laten maken in verschillende profielen en diverse houtsoorten. Deze aanpak zorgt echt voor een compleet nieuw aanzicht van je trap.

De trap

Misschien is jouw trap wel de grootste doorn in je oog. Dit is een dure investering, maar zal het zeker waard zijn als je de volgende keer de trap op loopt. Je hebt tegenwoordig ook trappen die als bouwpakket geleverd worden. Deze zijn in veel gevallen passend te maken, maar helaas nog niet altijd. Dan kies je voor een maatwerktrap. Wat zijn de verschillen?

Bouwpakkettrap:

Deze trappen zijn er in verschillende vormen en houtsoorten. Deze worden geleverd in een standaard hoogte en met een standaard hellingshoek. De hoogte kun je aanpassen aan jouw situatie, maar de hellingshoek blijft altijd hetzelfde.

Maatwerktrap:

Een maatwerktrap is er uiteraard ook in vele vormen en houtsoorten. Hierbij kun je zelf de hoogte aangeven en de ruimte die de trap in mag nemen op de vloer. Dit zorgt voor een bepaalde hellingshoek die bij jouw situatie past.

De trappen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Ook de materialen hebben invloed op de uitstraling uiteraard. Houten trappen zijn het meest voorkomend, maar er zijn ook metalen trappen die prachtig kunnen staan in je nieuwe interieur. Bijvoorbeeld als je een meer strakke uitstraling zoekt. Daarnaast is metaal materiaal wat niet zomaar kapot gaat en dus erg duurzaam is.