De voor- en nadelen van afluisterapparatuur

De voor- en nadelen van afluisterapparatuur

Spionageapparatuur is het perfecte speeltje voor mensen die in de schoenen willen stappen van een James Bond of Sherlock Holmes. Hoor jij bij deze groep? Dan is het aanschaffen van afluisterapparatuur een goed idee. Ieder speeltje heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de plezierige en minder prettige kant van het gebruik van afluisterapparatuur. Lees snel verder!

Voordeel: Oogje in het zeil

Spionageapparatuur is erg handig wanneer je een oogje, of in dit geval een oortje, in het zeil wilt houden. Ben jij op vakantie en let de buurvrouw op jouw woning en huisdieren? Dan is het handig om een afluisterapparaatje te verstoppen. Je kunt op deze manier goed horen hoe zij met je katten omgaat. Heb je een nieuwe babysitter gevonden die je graag wilt controleren? Ook hier is een afluisterapparaat erg handig. Je kunt jouw omgeving en de personen die zich hier bevinden goed controleren en mensen bewust maken van hun woorden en daden, je hebt immers bewijs!

Voordeel: Verschillende soorten en maten

Een afluisterapparaatje is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Daarnaast kan het apparaatje ook worden verwerkt in diverse soorten voorwerpen. Denk aan een computermuis, een fotolijst of zelfs een ketting of broche! Het grote voordeel hiervan is dat de afluisterapparatuur erg discreet is. Wanneer iemand niet door heeft dat een bepaald voorwerp een microfoontje bezit, zal hij of zij zich niet anders gedragen. De conversatie die wordt afgeluisterd is dus niet bevooroordeeld.

Nadeel: Strenge regelgeving

Afluisteren an sich is in de meeste gevallen niet strafbaar. Zo mag je een telefonisch of fysiek gesprek opnemen. Dit mag zelfs zonder dat de gesprekspartner hiervan op de hoogte is. Wat niet mag, is het publiceren van de opname. Het publiceren van de gesprekken is een strafbaar feit. Maak je opnames omdat je fraude, oplichting of een ander misdrijf vermoedt? Dan mag je de opnames laten horen aan de politie of in de rechtbank. In het algemeen is het zo dat je niet wordt vervolgd voor het gebruiken van afluisterapparatuur, dit is slechts het geval wanneer je de afluisterapparatuur inzet voor onrechtmatig gebruik. Denk dus goed na voordat je de spionageapparatuur inzet!

De kleine afluisterapparaten zijn erg leuk voor fans van detective films en -boeken. Je stapt door het gebruik haast zelf in een echte detective. De apparatuur stelt je in staat om de omgeving in de gaten te houden en is erg onopvallend te gebruiken. Zo kun je een microfoontje verstoppen in alledaagse, onopvallende voorwerpen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebruik van de apparatuur rechtmatig is. Zo voorkom je een mogelijke vervolging!