De voordelen van hard houten tuinstoelen in de tuin

voordelen van hard houten tuinstoelen

Ben je op zoek naar tuinstoelen? Dan kun je vandaag de dag kiezen uit vele soorten designs en materialen. Het bepalen van het juiste materiaal kan lastig zijn. In dit artikel beschrijven wij de voordelen van hard houten tuinstoelen. Ben je benieuwd of hard houten tuinstoelen wellicht iets voor jou zijn? Lees dan zeker even verder!

Soorten hard hout voor tuinmeubelen

Hard houten tuinmeubelen worden steeds meer gebruikt omdat het bestaat uit sterk materiaal , een natuurlijke uitstraling heeft en duurzaam is. Er zijn verschillende soorten hard hout. Teak staat bekend om de lange levensduur en de uitstraling die na verloop een grijze tint krijgt. Daarnaast worden eiken, beuken, eucalyptus en acacia vaak gebruikt voor houten tuinmeubelen, zoals stoelen voor in de tuin.

Onderhoud

Houten tuinmeubelen staan er echter wel om bekend dat ze goed onderhouden moet worden. Als je dit niet doet dan verweerd het materiaal en is de levensduur van het product minimaal. Er zijn speciale tuinmeubelreinigers waarmee je de meubels goed kunt onderhouden. Om ervoor te zorgen dat de weersomstandigheden de meubels niet aantasten, kun je de hard houten meubels binnen zetten of afdekken met een hoes. Let er wel op dat er genoeg ruimte is, zodat het hout als het ware kan blijven ademen. Zijn de meubels toch iets verweerd? Doe ze niet weg! Je kunt ze namelijk nog gemakkelijk behandelen met een harde borstel, houtreiniger en olie.

Duurzaam

Voor hard houten tuinmeubels is het belangrijk dat ze zijn voorzien van een milieukeurmerk, zoals FSC of PEFC. Is het namelijk van dit keurmerk voorzien? Dan weet je zeker dat het uit een duurzaam beheerd bos komt. Daarnaast weet je met het keurmerk dat de meubels langer mee gaan. Het is aan te raden om te kiezen voor Europees hard hout. Het verschepen van tropisch hard hout zorgt namelijk voor veel CO2-uitstoot en daarnaast verdwijnen er hierdoor steeds meer tropische bossen.

Type tuinstoel

Kies je voor een hard houten tuinstoel? Dan zijn er verschillende soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen, van verstelbare tuinstoelen tot aan ligstoelen en dinerstoelen voor buiten.

VidaXL heeft een uitgebreid assortiment aan hard houten tuinstoelen en andere meubels. Het ruime aanbod is samengesteld door het volgen van de laatste trends en is ook nog eens betaalbaar. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets tussenzit wat bij hem of haar past.

 

Wil jij je tuin een nieuwe look geven? Met hard houten tuinstoelen in verschillende soorten en maten maak je er al snel een sfeervolle tuin van.