Dit zijn de tv-kast-trends in 2021

Dit zijn de tv-kast-trends in 2021

Een woonkamer komt pas echt goed tot zijn recht wanneer alles erin klopt. De gekozen stijl, de kleurstelling, de opstelling van de meubels, het moet allemaal als een puzzel in elkaar passen. Als iets uit de toon valt, ga je jezelf daaraan vroeg of laat ergeren. Het is daarom belangrijk om bij elk onderdeel van je interieur goed na te denken over de keuzemogelijkheden die je hebt. Dat geldt natuurlijk in eerste instantie vooral voor de basiskeuzes, zoals die voor het type vloer en de wandbedekking. Maar ook voor iets simpels als een tv-meubel moet je er natuurlijk voor zorgen dat het goed past in het geheel. Wat zijn de trends op dit gebied?

Elegant en functioneel

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun tv-toestel niet op een meubel te plaatsen, maar aan de wand te hangen. Maar alleen een scherm aan de muur, zonder kastjes eronder, dat staat nogal kaal. Bovendien zijn die kastjes natuurlijk heel handig voor het opbergen van spulletjes en om bijvoorbeeld de decoder in te zetten. En als de televisie hangt, waarom dan niet ook het meubel eronder ophangen? Een zwevend tv-meubel heeft als grote voordeel dat je de vloer veel gemakkelijker kunt schoonhouden. Geen extra stofnesten die moeilijk bereikbaar zijn en wel een mooi meubel waarmee je ongetwijfeld waardering oogst.

Doordacht design

Een tv-meubel is meer dan een paar planken. Design speelt steeds nadrukkelijker een rol. Daarmee speelt het meubel nadrukkelijker dan ooit een rol in het bepalen van de uitstraling van je gehele interieur. Het wordt als het ware echt onderdeel van je woning en dat mag gezien worden! Een belangrijk aandachtspunt is de grootte van het meubel. Je kunt er zelfs voor kiezen om twee kleinere meubelen te koppelen tot een kloppend geheel, als je daar de ruimte voor hebt. De mogelijkheden op dit gebied zijn legio.

Ideale hoogte

Bij een zwevend meubel is natuurlijk de grote vraag hoe hoog je dit wilt gaan ophangen. Gebruikelijk is om de onderzijde van het meubel twintig tot dertig centimeter boven de grond te plaatsen. Kies je ervoor om de televisie aan de wand te hangen, plaats die dan op ongeveer vijf tot tien centimeter boven de grond. Overigens is het altijd slim om de televisie als vertrekpunt te nemen bij het bepalen van de hoogte. Die moet immers zodanig hangen dat je er recht op kunt kijken.