Handige hulpmiddelen tijdens een verhuizing

Handige hulpmiddelen tijdens een verhuizing

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Het is namelijk nogal wat om je gehele inboedel op een veilige manier van je oude naar je nieuwe stek te krijgen. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen die deze klus kunnen verlichten. Benieuwd welke hulpmiddelen dat zijn? Lees dan snel verder!

  1. Verhuisdozen

Alhoewel je je spullen in allerlei dozen, bakken en kisten in zou kunnen pakken, kun je het beste gebruik maken van verhuisdozen. Het voordeel is namelijk dat iedere verhuisdoos dezelfde afmetingen heeft, waardoor deze efficiënt en stabiel in de verhuiswagen te laden zijn. 

  1. Opvulmateriaal

Om de verhuisdozen zo efficiënt mogelijk in te pakken, kun je handdoeken, lakens, dekens en theedoeken gebruiken om afzonderlijke spullen mee in te pakken of om loze ruimte in de verhuisdozen mee op te vullen. Deze moet je immers toch verhuizen, maar verkleinen de kans op verdrukking.

  1. Verhuisdekens

Het is verstandig om zowel de verhuisdozen zelf als de spullen die niet in verhuisdozen passen veilig af te dekken. Je kunt hiervoor gebruik maken van lakens, verhuisdekens of beschermfolie dat je tussen de dozen of meubelstukken plaatst. Dit zal je spullen beschermen tegen het schokken, stoten en wringen tijdens het vervoer.

  1. Tilbanden

Het verplaatsen van zware meubelstukken of apparatuur kan naderhand behoorlijk wat rugklachten opleveren. Om dit te voorkomen en op een verantwoorde manier te kunnen tillen, kun je gebruik maken van tilbanden. Met z’n tweeën verdeel je op die manier namelijk eenvoudig het tilgewicht. 

  1. Verhuislift

Het verplaatsen van de inboedel van de ene naar de andere verdieping kan allerlei gevaarlijke capriolen opleveren. Om nog maar te zwijgen over wat het lichamelijk van je vraagt. Met een verhuislift kun je je inboedel eenvoudig én veilig van de ene naar de andere verdieping verplaatsen.

  1. Verhuishondje

Voorkom onnodig sjouwwerk door gebruik te maken van een verhuishondje. Op dit ‘plankje met wielen’ kun je eenvoudig verhuisdozen stapelen of meubelstukken op laten steunen. Je hoeft ze dan simpelweg nog naar de verhuiswagen te rollen. Als je een grote(re) afstand moet overbruggen, kun je ook een steekwagen gebruiken.