Hoe duur is een nieuwe badkamer in 2022

Hoe duur is een nieuwe badkamer in 2022

Op dit moment zijn we allemaal een beetje moe van het kijken naar de binnenmuren van onze huizen. Gelukkig gaan we langzaam maar zeker terug naar het normaal. Maar na tijden thuis te hebben gespendeert, denken veel mensen aan een renovatie.  Een badkamerrenovatie is een van de meest populaire manieren om jouw huis op te fleuren met een heldere frisheid en een nieuw leven, maar hoeveel kost het om een ​​nieuwe badkamer te laten installeren in 2022? Hoewel het lastig zal zijn om daar een definitief antwoord op te geven, hopen we jou toch een idee te geven van de kosten die komen kijken bij het in elkaar zetten van een mooie nieuwe badkamer

De prijs van een nieuwe badkamer is op te delen in drie factoren:

De eerste kosten die je moet overwegen, zijn de prijs van de installatie, die allemaal afhankelijk zijn van de grootte van de klus, hoeveel mankracht het nodig heeft en hoeveel tijd het zal kosten. Dit is mede afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden.

Als je bijvoorbeeld alleen jouw douchedeur wilt vervangen dan heb je geen groot budget nodig. Dit geldt natuurlijk wel voor een ingrijpende renovatie. Wil je jouw hele badkamer vervangen, dan kunnen de prijzen hoog oplopen. Je hebt dan eigenlijk meerdere aannemers nodig zoals: stukadoors, schilders, tegelwerkers en elektra mesen.

De gemiddelde kosten van een badkamerinstallatie liggen waarschijnlijk rond de € 800 tot € 3000. Dit is natuurlijk een ruige schatting. Als je een nauwkeurigere schatting wilt, raden wij het aan om bij meerdere aannemers offertes aan te vragen.

De volgende overweging zijn de kosten voor het verwijderen van uw oude badkamer. Oude badkamerproducten verwijderen is een klus dat je ook zelf kan oppakken. Maar heb jij twee linkse handen en vertrouw je jezelf niet, dan raden wij het ook aan om een vakman in te huren. De aannemer die jouw badkamer gaat verbouwen kan natuurlijk ook de oude badkamer slopen. Hier zal hij waarschijnlijk dan ook weer extra kosten voor rekenen.

De belangrijkste prijs die je moet overwegen, zijn de initiële kosten van de producten zelf. Dit zijn de producten die in de badkamer worden geplaatst en hangt allemaal af van wat je uit de ruimte wilt halen. Creëer je bijvoorbeeld een badkamer in een kleinere ruimte die gericht is op ruimteoptimalisatie, of geef je prioriteit aan designesthetiek en de wow factor.

Bij badkamerplanet hebben wij een heel assortiment met verschillende badkamer in verschillende prijs categorieën. Je kan bij ons terecht als je een relatief klein budget hebt, maar ook voor mensen met iets meer speling in hun budget, kunnen wij op weg helpen.

Voor de belangrijkste sanitaire voorzieningen zijn dit de geschatte prijzen bij 300 euro voor baden, 300 euro voor toiletten, 150 euro voor wastafels en 200 euro voor douches. Het maken van een badkamer met een beperkt budget kost over het algemeen ongeveer 1000 euro, maar dit kan afnemen of toenemen, afhankelijk van de grootte van de badkamer.

Bij onze producten betekent een betaalbare prijs niet dat er concessies worden gedaan aan de kwaliteit. Wat de prijs ook is, onze producten combineren stijl en kwaliteit naadloos, zodat je kan genieten van een prachtige nieuwe badkamer zonder de diep in de buidel te tasten. Een standaard badkamersuite, die doorgaans een bad, douche, toilet en wastafel bevat, kost over het algemeen 2000 euro. Als jouw badkamer verder gaat dan de basis en veel nadruk legt op luxe esthetiek en decoratieve elementen, kan dit tussen de 5000-6000 euro kosten.