Je game room perfect inrichten in 5 stappen

Je game room perfect inrichten in 5 stappen

Ben je een fervente gamer? Dan breng je elke dag verschillende uren door met het spelen van games en het chatten met medespelers. Omdat je veel tijd beleeft in de gaming wereld, wil je natuurlijk op de meest optimale manier kunnen gamen. Waarom zou je niet eens je kamer omtoveren tot een echte game room. Het is namelijk veel gemakkelijker dan dat je denkt en zeker als je deze vijf stappen toepast.

Je game room perfect inrichten
Kies de perfecte game kamer

Heb je een paar ruimtes die je gebruikt als berging die je voor meer kunt gebruiken dan dat, of richt je voor de eerste keer je woning in? Kies dan de meest geschikte kamer voor je game room. De kamer moet groot genoeg zijn voor de opstelling (bureau, stoel, monitor), moet voorzien zijn van verschillende stopcontacten en een groot raam voor verlichting en lucht moet aanwezig zijn. Ben je een gamer die voornamelijk ’s nachts speelt? Plaats geluiddempers zodat je je medebewoners niet wakker maakt.

Een eersteklas opstelling is van cruciaal belang

Tijdens het spelen van online games zoals Bridge, Canasta of een 21 kaarten spel, heb je niet alleen een perfecte strategie nodig om je tegenstanders te verslaan, maar ook een geweldige monitoropstelling. De reden daarvoor is dat games uren kunnen doorgaan en als je de overwinnaar wilt worden, is het laatste wat je wilt te maken krijgen met nekpijn en rugpijn als gevolg van een slechte zithouding. Daarom is de monitoropstelling veel belangrijker dan je denkt. Om ervoor te zorgen dat je gespaard blijft van nekpijn, moet je zeker een monitorbeugel hebben. Of je nu één of meerdere schermen gebruikt, dankzij de monitorbeugel kun je ze allemaal op ooghoogte plaatsen, zodat je niet naar beneden of naar boven hoeft te kijken gedurende een lange periode. Je kunt de schermen ook dichter bij je brengen, verder van je vandaan plaatsen of ze kantelen op de manier die je wenst. Als je een monitor bevestiging gebruikt, bespaar je ook ruimte op je bureau en het zorgt ook voor een prachtige visuele aanvulling op het design van je game room, vooral als je er een hebt met een modern design in een oogverblindende kleur.

Het uitkiezen van je perfecte gamebureau en gamestoel

Een voortreffelijke monitoropstelling is niet de enige manier waarmee je voor je lichaam kunt zorgen tijdens het gamen. Nee, ook een juiste gamebureau en gamestoel dragen bij tot de perfecte zithouding. Ga steeds voor een groot bureau want het moet voldoende plaats bieden voor monitoren, verschillende schermen, toetsenbord, muismat en nog zoveel meer. Het is belangrijk om te gaan voor een verstelbaar bureau dat je kunt verhogen of verlagen naar gelang je lichaam. Opteer ook voor een standing desk zodat je kunt staan en zitten tijdens het gamen.

Bij een gamebureau hoort ook een perfecte gamestoel. De reden waarom je een gamestoel in huis moet halen en niet elke stoel kunt gebruiken, is omdat gamesstoelen ergonomisch en veranderbaar zijn. Hierdoor zitten ze steeds gemakkelijk en bieden ze een goede ondersteuning. Dankzij de futuristische designs en de in het oog springende kleuren maken gamestoel je kamer ook compleet op vlak van de interieurinrichting.

Zet al je benodigdheden op de geschikte plaats

Voordat je al je gamesbenodigdheden kiest, is het belangrijk om al even een schets te maken van de inrichting van je kamer. Je kunt namelijk niet zomaar alle spullen lukraak plaatsen waar je wilt. Koop je een volledig nieuwe gameopstelling? Dan bestaat die uit een computer, monitoren, toetsenbord, muis en luidsprekers die steeds veel kabels met zich meebrengen. Plaats omwille van die reden je monitor en andere technologische snufjes dichtbij stopcontacten en maak ook gebruik van kabelbinders en stekkerplugdozen. Zorg er ook voor dat de Wifi router dichtbij is, want je wilt WiFi-onderbrekingen tijdens het spelen vermijden.

Maak je kamer volledig af met de juiste inrichting

Last but not least, de kamer wordt pas compleet als je er wat verschillende accessoires aan toevoegt. Kies voor verschillende lichtbronnen zoals wandlampen, vloerlampen of LED-verlichting want die hebben een positieve invloed op je concentratie en je volledige game-ervaring en zijn ’s avonds de perfecte vervanging van het zonlicht overdag. Als je die aansluit op het smart-home systeem in je huis, dan wordt de ervaring naar een nog hoger level getild. Ga gerust ook voor een verlichte slogan, die nog voor meer inspiratie en motivatie zorgt. Vergeet zeker niet om leuke actiefiguren uit je favoriete spellen te kopen in de vorm van die alom bekende Funko Pop! Vinyl poppen. Zoek ook naar de juiste koffiekopjes of glazen want je zult tijdens het gamen wel een paar koffies of energiedrankjes willen hebben om genoeg energie te houden.

Bouw je eigen game paradijs

Nu je deze vijf bovenstaande tips meegekregen hebt, weet je wat er zeker niet mag ontbreken in je eigen game room. Begin dus alvast eens online rond te neuzen om de juiste apparatuur, benodigdheden en accessoires te vinden voor in je game paradijs.