Je woning verhuren als Airbnb? Zo waarborg je de veiligheid

Je woning verhuren als Airbnb

Zit je er aan te denken om je woning te verhuren? Leuk idee! Op deze manier staat je huis niet langer een aantal maanden per jaar leeg. Daarnaast kun je ook nog wat geld verdienen door de verhuur van je woning. Eigenlijk een best goed idee dus! Je wilt natuurlijk de veiligheid van je woning en je bezittingen waarborgen op het moment dat er mensen in je woning verblijven die je niet kent. Hoe doe je dat precies? In dit artikel zullen we hier antwoord op geven.

Camera’s

Je wilt natuurlijk weten wie er je woning in en uit gaan. Dit kun je controleren door middel van het plaatsen van een spy cam gericht op de voor- en achterdeuren van je woning. Je controleert op deze manier de gasten, maar ook houdt je mogelijke inbrekers op deze manier in de gaten. Je kunt de camera verbinden met een app op je telefoon, waardoor je meldingen krijgt op de momenten dat er beweging wordt gedetecteerd. Erg handig dus.

Kluis

Je wil natuurlijk dat belangrijke of kostbare eigendommen veilig blijven. Dit kun je doen door één of meerdere kluizen aan te schaffen. Er zijn verschillende kluizen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan kluizen met een slot of met een code. Hier kun je je geld in kwijt, maar ook belangrijke papieren, elektronische apparaten of sieraden. De kluis kun je plaatsen in een kast of opslagruimte. Zorg ervoor dat de kluis niet al te veel in het oog staat. Je wilt niemand té nieuwsgierig maken.

Rookmelders

Niet enkel de veiligheid van je woningen en persoonlijke bezittingen is van belang, ook de levens van de huurders. Daarom wordt het aangeraden om rook- en koolmonoxidemelders in de woning te plaatsen. Deze apparaatjes redden levens. Ook deze melders kunnen worden gekoppeld aan jouw mobiele telefoon. Zo wordt je op de hoogte gesteld als de melders afgaan. Dit stelt jou in staat om de brandweer in te schakelen, indien de huurders dit niet kunnen.

Contactgegevens

Het is altijd handig om je contactgegevens te delen met je huurders. Op deze manier kunnen ze jouw bereiken wanneer ze vragen hebben. Hiermee voorkom je dat ze zelf dingen gaan uitzoeken en zichzelf of jouw woning en spullen in gevaar brengen. Daarnaast is het voor jou fijn om te weten wie in jouw huis verblijft.

 

Je huis verhuren is een erg goed idee, maar het is belangrijk om de veiligheid van je woning, je spullen en je huurders als prioriteit te zien. Dit kun je zoals hierboven genoemd doen door het plaatsen van camera’s, rook- en koolmonoxidemelders en kluizen. Daarnaast is het aan te raden om je contactgegevens te delen met de mensen die verblijven in je woning. Veiligheid staat voorop!