Montagekit

De montagekit is een zeer veelzijdig product dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het is een heldere en stroperige vloeistof die snel droogt. Hierdoor vormt het een flexibele band die ervoor zorgt dat twee oppervlakken samen gevoegd kunnen worden. De montagekit kan daarom worden gebruikt om naden, spleten en scheuren in verschillende materialen te dichten. Hierbij kun je denken aan glas, hout, plastic en stof. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld een spiegel aan een meur te monteren.

Hoe werkt montagekit?

Montagekit is verkrijgbaar in verschillende formules, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld formuleringen die ontworpen zijn om weerstand te bieden aan weersinvloeden en uv-licht. Andere montage kitten zijn bijvoorbeeld hittebestendig.  Er zijn ook formules die onder water kunnen worden gebruikt.

Het voordeel van de montagekit is dat er verschillende kleuren zijn die je kunt kopen. Hierdoor kun je kit aanpassen op je eigen project en weet je zeker dat het aansluit op wat je wil. Meestal kun je kit krijgen in wit, zwart, grijs of een doorzichtige variant.

Hoe breng je het aan?

Om montagekit te gebruiken, brengt je het gewoon aan op de oppervlakken die je wil verbinden of afdichten. Zodra het droog is vormt het een sterke verbinding die bestand is tegen stress en spanning. Montagekit is een heldere, viskeuze vloeistof die opdroogt tot een sterke, flexibele verbinding. Het kan worden gebruikt om naden, kieren en scheuren in diverse materialen, waaronder metaal, glas, hout, kunststof en stof af te dichten. Montagekit komt dus voor in veel formuleringen, elk ontworpen voor specifieke toepassingen.

Het kopen van montagekit

Als je montagekit wil kopen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. De montagekit bestaat uit een tube met kit/lijm en een kwast om het aan te brengen. Je kunt ook kiezen voor een kitpistool. Voor sommige mensen werkt dit net iets makkelijker.

Breng na het openen van de kit het product aan op het oppervlakte. Zorg ervoor dat de kit goed gedroogd is als je verder gaat. Hierdoor voorkom je dat de kit er lelijk uit gaat zien!