Ontdek hier de nieuwste raamdecoratie trend: paneelgordijnen

Ontdek hier de nieuwste raamdecoratie trend: paneelgordijnen

Paneelgordijnen vormen een ware woontrend. Wat maakt dit type raamdecoratie zo geliefd? Want paneelgordijnen zijn hartstikke in opkomst en dan met name in moderne interieurs, waar grote raampartijen te vinden zijn. We nemen het in dit artikel met je door!

Paneelgordijnen, de kenmerken

Paneelgordijnen bestaan uit brede stroken stof, die aan zowel onder- als bovenzijde ingeklemd zijn per paneel, zodat de stof mooi strakgetrokken blijft en dus een stoffenpaneel vormt. De panelen zijn via een koord uitschuifbaar langs een meersporenrails. Op deze wijze hoeven de gordijnen nooit fysiek aangeraakt te worden en houd je ze langer schoon.

Doordat paneelgordijnen breed zijn komen zij ideaal tot hun recht langs grote raampartijen. Moderne woningen kennen steeds vaker grote raampartijen, evenals de serre bijvoorbeeld. Paneelgordijnen -met hun strakke look- vullen het moderne interieur perfect aan.

Paneelgordijnen zijn in standaardafmetingen verkrijgbaar, maar zijn daarnaast ook op maat te laten maken in een divers scala aan stoffen.

Raamdecoratie trend paneelgordijnen

Welke soorten paneelgordijnen zijn er?

  • Transpartante paneelgordijnen. Deze panelen bieden je nog steeds zicht op de buitenruimte en andersom is het mogelijk om naar binnen te kijken, hoewel dit bij daglicht meestal niet zo eenvoudig is. Vooral ‘s avonds, wanneer de woning van binnen verlicht is, kan er nog steeds ruimschoots naar binnen gekeken worden. Overdag heb je hiermee dus minder inkijk dan in het donker.
  • Niet transpartante paneelgordijnen. Hier is de stof dichter geweven, waardoor deze daadwerkelijk inkijk tegenhoudt. Het hangt er dus vanaf waar je zelf de voorkeur aangeeft. Maar let wel, je kunt diverse paneelgordijnen met elkaar combineren! Zo kun je ervoor kiezen om enkele transparante paneelgordijnen te combineren met niet transparante exemplaren.
  • Gekleurde paneelgordijnen. Deze zijn in zowel een transparante als niet transparante uitvoeringen verkrijgbaar. Kies jij voor kleur? Je kunt kiezen uit vele kleurschakeringen. Natuurlijk kun je ook hier weer combineren; denk aan verschillende tinten.
  • Paneelgordijnen met dessin. Je hebt de keuze uit geweldige dessins en patronen! Zo kun je voor natuurlijke patronen kiezen als horizontale strepen, of juist voor bloem- en plant afbeeldingen, naast talloze andere patronen en dessins. Je interieur kun je hiermee een enorme boost geven.
  • Zonwerende paneelgordijnen. Soms is het nodig dat paneelgordijnen niet alleen decoratief zijn en inkijk tegenhouden, maar ook zonwerend zijn. Bijvoorbeeld in een serre waar het tijdens ‘s zomers erg warm kan worden.

Wat kosten paneelgordijnen?

De kosten zijn nogal uiteenlopend, afhankelijk van jouw keuze en wensen. Paneelgordijnen op maat – of bestaande uit dicht geweven stoffen met dessin – zijn doorgaans duurder in aanschaf. Om een indicatie te geven van de prijzen tref je hieronder enkele prijsvoorbeelden per paneelgordijn:

  • Dun geweven kant-en-klaar paneelgordijnen kun je al kopen vanaf 25-35 euro
  • Non-transparante paneelgordijnen, van een dicht geweven stof zijn vanaf ca. 50 euro verkrijgbaar
  • Paneelgordijnen op maat gemaakt zullen al snel 80 euro of meer bedragen, per paneel (afhankelijk van het formaat)

Wil je jouw woning de juiste metamorfose geven en is jouw interieur echt toe aan een modernere uitstraling? Laat je in dat geval inspireren door de vele soorten en maten paneelgordijnen!