Tijd om de tuin op orde te maken

Tijd om de tuin op orde te maken

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het tijd is om je tuin op orde te maken. In dit artikel geven we je graag een aantal tips om jouw tuin netjes te maken, zodat je in de zomer kan genieten van je strakke, opgeruimde tuin.

Geen groene aanslag meer

In de winter heeft je schutting veel te verduren. We kennen allemaal de groene kleur die op de schutting kan komen en dat is niet heel aantrekkelijk. Wel kun je dit verwijderen en dat kan met vijf eetlepels groene zeep en vijf eetlepels soda. Dit meng je met een flinke scheut water en wrijf je met een harde borstel in. Ben je toe aan een nieuwe schutting? Dan is Douglas hout een echte aanrader. Het is een stevige houtsoort wat je tuin een warme uitstraling geeft.

Tijd om de tegels te schrobben

De groene kleur komt ook vaak voor bij tegels, maar ook dit is makkelijk op te lossen. Begin eerst met het wegvegen van alle bladeren en takken die op de tegels liggen. Wanneer je dit hebt gedaan, meng je in een emmer één liter water met één liter azijn. Dit schrob je in de tegels en laat je goed intrekken. Nadat je dit hebt gedaan, heb je binnen enkele weken geen last meer van groene tegels en lijken ze weer net als nieuw.

Verwijder al het onkruid

Dit is een kleine stap, maar doet veel in een tuin. Verwijder het onkruid in je tuin. Dit is vaak te vinden tussen de voegen van je tegels of tussen de planten in je tuin. Wanneer je dit verwijderd hebt, geeft het een opgeruimde uitstraling met meer overzicht.

Nieuwe planten

In de winter staan je planten voor een hele uitdaging en het kan zo zijn dat niet elke plant het gered heeft wanneer de winter voorbij is. Wil je nieuwe planten plaatsen in de tuin? Dan is het verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar planten die tegen de warmte kunnen. Ook is er veel keuze in kleuren. Het is dan ook aan te raden om te kijken naar de sfeer die je de tuin wilt geven.

De finishing touch

Wanneer je alle klusjes af hebt in de tuin, is het tijd voor de finishing touch. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding van je bank of stoelen. Dit kun je doen met leuke kussens en dekens. Ook is het mooi om een aantal accessoires te plaatsen in de tuin zelf, zoals beelden en vogelhuisjes. Wanneer je de schutting meer wilt aankleden, is het een goede keuze om heidematten te plaatsen. Dit geeft een warme sfeer en meer privacy. Nu je tuin helemaal op orde is, is het tijd om te genieten!