Tips om een behaaglijk huis je creëren

Tips om een behaaglijk huis je creëren

Tijdens deze koude wintermaanden hebben velen behoefte aan een lekker warm en knus huis waarin we kunnen ontsnappen aan de koude temperaturen van buiten. Ben jij benieuwd hoe jij jouw woning lekker warm en knus aan kan laten voelen? Lees dan dit artikel verder.

Neem een open haard of kachel

Wanneer je thuiskomt van een koude fietstocht of wandeling, is het heerlijk om jezelf op te warmen bij warme vlammen. Een open haard is dan ook iets waar velen van dromen. Naast dat de open haard jouw woonkamer flink zal verwarmen, brengt een openhaard ook een fantastisch gezellige sfeer in huis. Maar, niet elke woning is geschikt voor een openhaard, en het aanleggen van een openhaard kan ook veel tijd en geld kosten. Je kunt ook een inbouw palletkachel in huis nemen. Ook met een palletkachel kun je heerlijk je handen opwarmen bij een lekker vuurtje. Hier zit dan alleen wel een glasplaat tussen, waardoor deze iets veiliger is. Daarnaast is een palletkachel in huis ook een goede optie om geld te besparen, aangezien je minder of geen gas meer nodig zal hebben om je huis te verwarmen. Gezellig in huis, en je bespaart geld!

Licht zorgt voor warmte in huis

Door met het licht in jouw huis te spelen, kun je een warmer effect creëren. Kies dan ook voor warm kleurige lichtbollen in jouw lampen te draaien. Door je huis te voorzien met warm kleurig licht, wordt de illusie gewekt dat de temperatuur in jouw huis ook echt een stukje hoger ligt. Zo zorgt warm licht in je huis voor een optische illusie waardoor je het dankzij het placebo effect wat warmer zult hebben. Een andere tip is om gebruik te maken van kaarslicht. Kaarslicht geeft natuurlijk ook een warme gloed aan je kamer, maar geeft daarnaast ook echt meer warmte af dan je denkt. Door veel kaarsen aan te steken krijg je een warme gloed in je kamer, en zal de temperatuur daadwerkelijk iets stijgen.

Richt je woning ‘warm’ in

Door je interieur ‘warm’ in te richten, kun je je huis ook een stukje warmer laten lijken, waardoor je huis dus ook lekker warm aan zal voelen! Kies dus naast warme lampen, ook voor een warm kleurtje op de muur. Zo zullen oranje tinten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld blauwe kleuren, jouw kamer bijvoorbeeld lekker warm aan laten voelen. Kies nooit voor spierwitte muren, maar ga altijd voor een gebroken witte verf. Leg verder bijvoorbeeld een lekker kleed bij de bank. Dit geeft niet alleen een warme uitstraling, maar een kleed zal ook jouw voeten beschermen tegen de kou van de vloer. Een laatste tip is om voor een ‘warme geur’ in jouw woonkamer te zorgen. Steek bijvoorbeeld een geurkaars aan die ruikt naar kaneel, of sinaasappel. Geuren zullen jouw kamer ook warmer aan laten voelen!

Met een openhaard of een heerlijke palletkachel in huis zal jij de temperatuur en sfeer in jouw huis omhoog brengen. Kleine aanpassingen in het interieur, zoals warme kleuren en warm licht, zullen daarnaast jouw woonkamer warmer aan laten voelen.