Tips voor bij het verhuizen

Tips voor bij het verhuizen

Je bent al een tijdje samen met jouw partner. Jullie zijn klaar voor de volgende stap en daarom is het tijd om samen te gaan wonen! Op huizenjacht gaan was niet makkelijk vanwege de woningcrisis, maar het is jullie dan toch eindelijk gelukt om wat te vinden. Dan is het nu tijd om te gaan verhuizen. Benieuwd naar wat handige tips? Lees dan gauw verder!

Klussen

Jullie willen natuurlijk dat het nieuwe huis er precies uitziet zoals jullie in gedachte hebben. Daarom moeten jullie nog aardig wat gaan verbouwen. Je hebt dus een hoop dingen nodig, waaronder veel gereedschap. Het is alleen niet zo handig als je deze allemaal los koopt.  Een gereedschapswagen kan dan goed van pas komen. Alles zit goed op een plek en je ziet het gelijk als er iets ontbreekt. Daarnaast kan de wagen ook goed van pas komen na de verhuizing. Plaats het in de berging, kelder of schuur en je hebt alles wat je nodig hebt dichtbij je in de buurt. Als je lang gaat klussen, moet je natuurlijk ook eten. Je kunt bestellen, maar je zou ook in jouw oude huis eten kunnen invriezen en dat meenemen. Dit bereid je de weken voor de verhuizing voor. Maak bijvoorbeeld extra porties als je avondeten aan het voorbereiden bent. Best handig, toch?

Andere tips

Voordat je gaat verhuizen moeten de oude spullen ingepakt worden, zodat ze gemakkelijk vervoerd kunnen worden naar jouw nieuwe adres. Doe dit in de weken voordat je gaat verhuizen en wacht niet tot het laatste moment. Je wilt tijdens de verhuizing immers niet nog steeds bezig zijn met inpakken, want je moet ook een hoop andere dingen regelen. Let daarbij ook op breekbare spullen. Plaats deze in kleine dozen en stop desnoods dekens of kussen in de dozen, zodat ze tijdens de rit naar de nieuwe huis niet beschadigd raken. Ga te allen tijde ook erg georganiseerd te werken. Nummer bijvoorbeeld de dozen en werk met een planning. Zo weet iedereen die betrokken is bij de verhuizing waar hij of zij aan toe is en jullie kunnen dan ook bijhouden of jullie op schema lopen.

Verhuizen kan best wel wat stress met zich meebrengen. Daarom kan het helpen als je het goed aanpakt. Begin op tijd met alle spullen inpakken. Let hierbij op de breekbare spullen. Ga georganiseerd te werk en maak een planning. Voor het klussen kan het erg handig zijn om een gereedschapswagen aan te schaffen. Vind je dat ook? Kijk dan vooral op de website van Huvema!