Welke huisstijl past bij jou?

Welke huisstijl past bij jou

Je hebt net een nieuw huis gekocht en bent op zoek naar een leuke, passende woonstijl. Pas als je een stijl hebt gevonden kan je gaan winkelen voor accessoires en meubels. Maar welke stijl past nu bij jou? In dit artikel worden een aantal stijlen genoemd voor je huis en de kenmerken van deze stijlen zodat jij makkelijk een keuze kan maken.

Basic woonstijl

De meest voorkomende woonstijl is de basic woonstijl. Deze is rustig en een mix van klassiek, etnisch en landelijk. Bij een basic woonstijl kan je bijvoorbeeld een houten eettafel kopen en hier een mooie kandelaar opzetten. Je kunt dan ook industriële lampen boven de tafel hangen. Verder past bij een basic woonstijl grote meubels en planken op de muur. De kenmerkende kleuren van een basic stijl zijn natuurlijke kleuren zoals grijs- en wittinten met kleine accenten van andere kleuren. De meubels en accessoires die voorkomen in een basic woonstijl zijn vaak van hout, beton of linnen.

Vintage woonstijl

Wil je het idee krijgen dat je leeft in de jaren ’60? Richt je kamer dan vintage in. Vintage is een stijl die je moet bevallen. Niet iedereen vindt het mooi. Vintage meubels en accessoires kan je kopen op een rommelmarkt of in een tweedehands winkel. Een aantal accessoires die je vaak vindt op vintagemarktjes zijn bijvoorbeeld vazen of oude kandelaren en tapijten. Hoe ouder de vondst, hoe beter. Kenmerkende kleuren van een vintage woonstijl zijn warmgrijs, donkergrijs, rood, okergeel of groen. Vintage voorwerpen zijn vooral gemaakt van hout, leer, glas of metaal.

Industriële woonstijl

Een andere stijl die je je woning kunt geven is de industriële woonstijl. Dit is over het algemeen een stoere woonstijl. Het geeft de kamer een sfeer van een New York loft. Je kunt de muur behangen met een behang dat de sfeer geeft van een Amerikaanse loft, zoals een bakstenen muur. Elementen die terugkomen in een industriële woonstijl zijn een metalen trap, een houten tafel en letterbakken. Verder kun je een industriële bar met barkrukken kopen om in de keuken of in de woonkamer te plaatsen. Voor een industriële bar kun je kijken bij NJOJ Brandstore. Je kunt ook mooie, oude industrielampen ophangen boven je bar of eettafel om de woonstijl af te maken. Kenmerkende kleuren van een industriële stijl zijn zwart-, grijs- en wittinten of legergroenkleuren. Verder heeft deze stijl vaak materialen van beton, metaal, canvas of hout.

Richt jouw woonkamer in volgens een van de bovenstaande stijlen. Zo kan je iedere dag genieten van je eigen stijl.