Zo creëer je een tuin waar je echt in kan ontspannen

Zo creëer je een tuin waar je echt in kan ontspannen

Vroeger was een tuin vooral om naar te kijken maar tegenwoordig in de tijd waar de werkdruk en stress erg hoog is wordt de tuin vooral gezien als een plek waar je kunt ontspannen. Je kan je lekker terugtrekken en genieten van de natuur. Maar om optimaal te kunnen genieten moet de tuin wel goed aangelegd worden. In deze blog lees je hoe jij je tuin op de juiste manier moet inrichten om optimaal te kunnen ontspannen.

Sfeer creëren in de tuin

Voordat je begint met de inrichting ga je voor jezelf bedenken welke stijl je graag zou willen laten terugkomen in de tuin. Denk hierbij aan een bepaald thema zoals Mediterraans waarbij je kiest voor bestrating met Toscaanse kleuren zoals rood, bruin of perzik en geel. Daarnaast zorg je voor veel mooi gekleurde bloemen in terracotta potten. Een typische plant voor een mediterrane tuin is een magnolia. Maar denk ook zeker aan kruiden waar je Mediterraans mee kunt koken zoals basilicum en tijm. Om de mediterrane sfeer optimaal in de tuin te krijgen kun je het afmaken met planten zoals citrus of olijfbomen. Ben je toch meer van een klassieke Engelse tuin? Dat kun je creëren door wilde plantengroei en vooral niet strakke tuininrichting. Het is voornamelijk een mix van verschillende tuinen zoals een moestuin, kwekerij en een hobbytuin. Voeg een mooi terras, tuinhuisje en een kas toe en dan kom je al een heel eind. Wil je de Engelse cottage tuin helemaal afmaken? Voeg dan groendaken toe en deze maken de uitstraling van de tuin compleet.

Waar begin je?

Nadat je de stijl hebt uitgekozen die je wilt aanbrengen in je tuin, ga je beginnen met het ontwerp van de tuin. Het is belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren zoals het aantal zonuren op een bepaalde plek in de tuin, de mate van schaduw, of je ooit een overkapping wilt plaatsen enzovoort. Het is belangrijk dat je van tevoren een ontwerp maakt die aansluit op je wensen en daarna pas gaat beginnen met het inrichten. Wil je dit nou helemaal goed laten verlopen? Dan kan je ook iemand inhuren die je helpt bij de tuinaanleg. Zo weet je zeker dat het allemaal goed gaat omdat de tuin wordt aangelegd door een professional.

Kortom, om volledig te kunnen ontspannen in je tuin is er wel wat voorbereiding nodig. Bedenk welke sfeer je wilt creëren in de tuin en zorg dat deze op de juiste manier wordt aangelegd.