Dagje uit naar de woonwinkel

Dagje uit naar de woonwinkel

Ben je van plan nieuwe meubelen of andere dingen te kopen voor je huis. Dan is een uitstapje naar een woonwinkel een goed idee. In een woonwinkel kun je alles kopen wat te maken heeft met wonen en het interieur. In een woonwinkel vind je hoofdzakelijk meubelen. Echter vind je er nu ook accessoires en decoratie. Veel woonwinkels verkopen nog andere dingen die je nodig hebt voor je huis te vernieuwen. Een dagje uit naar de woonwinkel kan praktisch zijn want je kunt er alles vinden.

Wat is een woonwinkel?

Een woonwinkel is een winkel die allerlei meubelen verkoopt. In een woonwinkel worden alle producten verkocht die te maken hebben met wonen en het interieur. Veel woonwinkels verkopen hoofdzakelijk de meubels. Er zijn woonwinkels die uitgebreider zijn en nog bijvoorbeeld decoraties of andere artikelen verkopen die met wonen te maken hebben.

Een woonwinkel is vrij groot en je kunt er van alles krijgen. Een dagje uit naar een woonwinkel kan ervoor zorgen dat je alles vindt in een grote winkel die meubelen en andere woonproducten verkoopt. In een woonwinkel kun je producten vinden zoals behang voor je slaapkamer of de hele inrichting van je woonkamer. De hoeveelheid van producten die je er kunt kopen hangt af van het soort woonwinkel en hoe groot deze is.

Wat kun je vinden in een woonwinkel?

Het eerste wat je direct ziet in een woonwinkel zijn de meubels. Hoeveel meubels is afhankelijk van de ruimte die de winkel heeft. Sommige woonwinkels hebben de meubels samen gezet. Je kunt het dan zien als een complete inrichting of je kunt er inspiratie opdoen wat betreft kleuren en samenstelling. Het aanbod in een woonwinkel is meestal groot waardoor je snel alles kunt vinden. Je kunt kasten, tafels, bankstellen, stoelen en zoveel meer kopen in een woonwinkel.

Naast de meubelen kun je ook leuke decoratiestukken vinden voor in je interieur. Denk hierbij aan vazen of schilderijen bijvoorbeeld. Lampen voor bij je interieur zul je er ook vinden. Alles wat met interieur of wonen te maken heeft zul je in een woonwinkel vinden. De grotere woonhuizen hebben ook spullen voor in de keuken. Je bent een dagje wel kwijt in een woonwinkel voordat je alles gezien en gevonden hebt.

Laat je inspireren door een woonwinkel

Als je nog niet precies weet wat je wilt dan zou je inspiratie en ideeën kunnen vinden in een woonwinkel. Je zou verschillende woonwinkels een dagje kunnen aflopen om te kijken naar de meubels die verkrijgbaar zijn. Je zult merken dat je snel een idee hebt wat je leuk zou vinden. Je kunt door middel van de ideeën een moodboard maken.

Je zou dan naar een woonwinkel kunnen gaan naar keuze voor de meubelen die je uitgezocht hebt. Je inspiratie voor je nieuwe inrichting heb je eerder al gevonden. Je hoeft dan alleen nog naar de woonwinkel om deze te kopen. De keuze wordt gemakkelijker gemaakt door de ideeën die je kon opdoen in een woonwinkel.

Wanneer ga je naar een woonwinkel toe?

Een dagje naar de woonwinkel kan leuk zijn maar ook de moeite waard. Het kan zijn dat er nieuwe meubelen op de markt zijn die je wilt bekijken. Je wilt graag nieuwe meubels voor je huis. Misschien zoek je alleen decoratie of accessoires voor in het huis. Als je naar een woonwinkel gaat is het vooral voor meubels en andere woonartikelen. Alles wat met wonen te maken heeft vind je in een woonwinkel.

De meeste mensen die naar een woonwinkel gaan zijn daar ook naar op zoek. Een woonwinkel is groot en de kans dat je alles in een winkel zal vinden is dan ook groot. Dat is de reden waarom mensen graag naar een woonwinkel gaan. In een woonwinkel is veel te ontdekken. Je zult ook zonder wat te kopen veel inspiratie en ideeën krijgen wanneer je naar een woonwinkel toe gaat.

Welke soorten woonwinkels zijn er?

Het aanbod van woonwinkels is groot. Als je naar een woonboulevard zou gaan dan zou je al 30 of 35 woonwinkels aantreffen. De woonwinkels worden in vier categorieën verdeeld. De categorieën van de woonwinkels zijn:

 • De traditionele woonwinkel
 • De warenhuizen met woonafdeling
 • De kledingketens met woonwinkel

De traditionele woonwinkels zijn gefocust op alles wat met wonen te maken heeft. In een traditionele woonwinkel kun je vaak complete kamers kopen. Bijvoorbeeld een complete woonkamer of slaapkamer. Je koopt bij een traditionele woonwinkel niet alleen maar meubelen of accessoires. Het is wel mogelijk maar in deze woonwinkels kun je alles kopen.

Het kan uiteenlopen van banken, vloeren en complete woonkamers. Enkele bekende traditionele woonwinkels zijn Jysk, Montèl, Roobol, Prominent en Goossens wonen en slapen. Je hebt ook warenhuizen die een of meerdere woonafdelingen hebben. Hier kun je alles krijgen voor je interieur. Een van de bekendste warenhuizen is de bijenkorf. Het aanbod is groot en staat vol musthaves.

Een warenhuis met woonafdeling is ook toonaangevend met merken.  Je hebt ook kledingketens die zich nu ook richten op interieur. Je hebt veel diversiteit in woonwinkels. H&M is een bekende kledingketen die nu een woonwinkel erbij heeft. De kledingketen Zara heeft nu ook Zara home erbij.

Een dagje uit naar een budget woonwinkel

Naast de woonwinkels die duurdere meubelen verkopen kun je ook een dagje naar een woonwinkel die minder dure meubelen heeft. Er zijn genoeg woonwinkels die meubels verkopen voor elk budget. Enkele woonwinkels die meubels heeft voor elk budget zijn:

 • Jysk
 • Kwantum
 • Casa
 • Pronto
 • Leenbakker
 • Trendhopper
 • Wehkamp
 • Budget home store

Bij deze woonwinkels kun je winkelen met een beperkt budget. Meubelen kun je in elke prijsklasse kopen. De meubelen moeten passen in jouw interieur en stijl. Vaak vind je leuke meubelen en decoratie. Met minder geld kun je jouw huis ook leuk inrichten. Je huis wordt gezellig met de meubels die je zelf mooi vindt en die passen bij jou. Daar hoeft geen prijskaartje aan te hangen. Als het jou bevalt maakt het niet uit hoeveel het kost. Het moet goed passen in jouw gezellige interieur die je al hebt.