Hoe breng je de juiste sfeer in de woonkamer

Hoe breng je de juiste sfeer in de woonkamer

Eens in de zoveel tijd is het nodig om nieuw meubilair aan te schaffen. Dit omdat het meubilair aan vervanging toe is, of je simpelweg gewoon iets nieuws wilt hebben. Nu kun je ervoor kiezen om voor dezelfde stijl te gaan, of juist het roer totaal om te gooien. Maar welke soorten meubilair zorgen nu voor de juiste sfeer in de woonkamer? Dit artikel biedt een paar handige tips, zodat je jouw woonkamer kunt stijlen naar de sfeer die voor jou het beste werkt.

Creëren van meer gezelligheid

Een belangrijk element om de woonkamer te vormen tot een warme en comfortabele plek, is door de kamer een gezellige sfeer te geven. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Zo kun je veel gebruik maken van hout. Hout geeft namelijk een warm en knus gevoel, waardoor je het al snel koppelt aan gezelligheid. Daarnaast kun je ook bepaalde vormen aanpassen, om de gezelligheid te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel. Ronde eettafels maken het mogelijk om met iedereen aan tafel te communiceren. In tegenstelling tot een rechthoekige tafel, waarbij het lastig is om met iedereen te kunnen communiceren en daadwerkelijk aan te kijken. Een ronde eettafel maakt dit een stuk makkelijker.

Gebruik een warm kleurenpalet

Een andere tip om de woonkamer te voorzien van de juiste sfeer, is door een warm kleurenpalet te kiezen. Veel mensen maken de fout om gebruik te maken van ‘veilige kleuren’, tijdens het inrichten van de woning. Door gebruik te maken van verschillende bruintinten, creëer je een ton-sur-ton effect, wat voor warmte en comfort zorgt. Zo zie je maar dat een pot verf al snel een groot effect kan hebben op de sfeer in de woning.

Zorg voor eenheid

Een andere belangrijke tip is het creëren van eenheid. Wat wordt er bedoeld met eenheid? Eenheid is het creëren van harmonie tussen de verschillende elementen in de kamer. Door meubilair en accessoires op elkaar af te stemmen, wordt deze eenheid gestimuleerd. Dit wordt overigens ook gedaan met de kleuren op de muur. Op deze manier zorg je ervoor dat de verschillende elementen in elkaar overlopen.

Gebruik van het juiste licht

Licht heeft naast de voorgaande elementen, ook een belangrijke rol als het gaat om sfeer. Naast functioneel licht, is het ook belangrijk om sfeerverlichting in de kamer aan te brengen. Dit verandert de kamer in de avonduurtjes tot een gezellige en comfortabele ruimte, waar je heerlijk kunt genieten.