Richt je kinderkamer in, waar je vrienden jaloers van worden

Richt je kinderkamer in, waar je vrienden jaloers van worden

Het is bijna zover, je baby gaat binnenkort door het leven als ware peuter. Tijd voor het inrichten van de kinderkamer dus, want die babykamer is binnenkort maar aan de kleine kant. Maar wat zijn nou onderdelen waar je op moet letten? Je wilt natuurlijk dat je kleuter zich thuis voelt in zijn of haar nieuwe kamer, maar je wilt ook dat het aansluit op jouw interieur. In dit artikel vind je tips en tricks voor het inrichten van een kinderkamer waar iedereen blij van wordt!

Waar houdt je peuter van?

Elk kind is anders en juist daarom hoort bij elk kind een ander soort, unieke slaapkamer. Is je peuter elke dag druk in de weer met auto’s? Stel je je dan eens voor hoe stoer jouw peuter zich gaat voelen in een autobed met een racebaan aan zijn zijde. Misschien houdt je peuter wel meer van prinsessen, dieren, de jungle of is hij of zij helemaal in de ban van een televisie cartoon. Je peuter voelt zich direct meer thuis als elementen hiervan terugkomen in zijn of haar kamer. Dit kun je gemakkelijk doen door meubels in de gewenste stijl te kopen. Wil je het liever neutraal houden? Ga dan voor kleine accessoires, zoals muurstickers en knuffels of laat het thema terugkomen in een speelhoekje.

Wat moet in de kinderkamer komen te staan?

De babykamer is je peuter voorbij gegroeid, dus ook de meubels die daarbij komen kijken. De kleertjes worden groter en hebben dus een grotere opslagruimte nodig. Koop voor de kinderkamer een grotere kast waar al de kleren, boekjes en natuurlijk het speelgoed genoeg ruimte hebben. Ik kan me voorstellen dat je peuter over de commode tillen steeds zwaarder wordt. Het is dus ook tijd voor een nieuw bed. Ga voor een peuterbed of koop direct een eenpersoonsbed op de groei. Voor je peuter is het even wennen, maar al snel zul je merken dat dit ze goed afloopt.

Een kinderbed kopen

Er zijn verschillende kinderbedden die perfect aansluiten bij je peuters en jouw wensen. Zo kun je gemakkelijk een kinderbed kopen bij by MM store. Heb je het bed in huis? Dan is het voor jou als ouder fijn om, indien mogelijk, een zithoek aan de kinderkamer toe te voegen. Hierdoor wordt het voorlezen voor je kind een stuk aangenamer en kan je kind in de toekomst hier zelf boekjes gaan lezen. Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om de kinderkamer zo in te richten dat zowel jij als je peuter er thuis gaan voelen!