Deze trends moet je volgen voor je badkamer

trends moet je volgen voor je badkamer

Misschien ben je toe aan het renoveren van de badkamer of mis je net de kleur die je badkamer afmaakt. In dit artikel lees je meer over de verschillende badkamertrends, decoratie en kleuren die jouw badkamer trendy maken.

De verschillende trends

Er zijn veel verschillende trends, maar welke past nu bij jou? Om je wat meer overzicht te geven vind je hier een aantal trends waarmee je zeker goed zit:

  • Ton sur ton. Dit houdt in dat je kiest voor één hoofdkleur die je in verschillende tinten kan toepassen in je badkamer. Hierbij gaat het om rust en is het niet aan te raden om met grote contrasten te werken.
  • Mediterraans. Wanneer je houdt van stijlvolle Marokkaanse tegels is dit echt een trend voor jou. Kies voor een half ronde spiegel, stijlvolle tegels en een gouden kraan. Zo is jouw badkamer helemaal in stijl en voelt het net alsof je op vakantie bent.
  • Retro. Retro is al een langere tijd helemaal in en dat zal nog wel even zo blijven. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je badkamer niet meegaat met de tijd. Het heeft wat weg van de Scandinavische stijl, dus wanneer je retro net iets te heftig vindt, is dit een goede optie.
  • De wellness look. Wil je telkens het luxe gevoel ervaren wanneer je de badkamer binnenstapt? Dan is dit een grote aanrader. Kies voor hout en warme tinten. Om extra luxe te creëren kun je altijd nog een aantal planten toevoegen.
  • Kies voor verschillende tegels. Wanneer je ervoor kiest om met verschillende tegels te werken, kun je het beste kiezen voor maximaal drie verschillende soorten. Kijk dan of je twee wat grotere tegels kan matchen met één accent tegel. Tegels matchen is namelijk altijd een goede optie.

Leuke decoratie

Decoreren brengt je badkamer helemaal samen én is dan ook essentieel om te doen. Maar hoe zorg je ervoor dat alles één geheel blijft? Hier vind je een aantal tips op een rijtje:

  • Planten brengen je badkamer mooi samen en geven net de jungle look die je miste.
  • Wanneer je je shampoo en douchegel overgiet in mooie zeepflessen, zorgt dit al een grote verandering en meer rust.
  • Om meer warmte in je badkamer te creëren zijn plankjes een makkelijke oplossing. Hier kun je dan ook een aantal decoratiestukken op plaatsen.

Hoe kies je de goede kleur?

Kleur doet veel in een badkamer, maar het is lastig om de juiste kleur te bepalen. Kijk eerst naar welke sfeer je wilt overbrengen in de badkamer. Zo kun je de keuze al kleiner maken. Ook is het een aanrader om advies te vragen in een winkel. Je kunt kiezen voor modieuze, natuurlijke en warme kleuren of je kunt gaan voor pasteltinten.

Nu ben je klaar om de luxe badkamer te creëren die je altijd al had willen hebben.