Tuin knus maken met gevelbekleding

Tuin knus maken met gevelbekleding

Gevelbekleding, in de vorm van composiet, biedt de mogelijkheid om de tuin drastisch te veranderen en te upgraden naar een natuurlijke, knusse woonomgeving. Wie op dit moment aankijkt tegen een kale muur, zoals die van een schuur of wand, heeft de mogelijkheid om deze te bekleden met composiet gevelbekleding. Niet alleen ondergaat de tuin een mooie, natuurlijke metamorfose; composiet is ook nog eens een zeer sterk en waterbestendig product. Hierover vertellen we je graag meer in dit artikel.

Je tuin upgraden met composiet gevelbekleding

Kale muren verander je in mum van tijd in een met houtlook aangekleed geheel met behulp van composiet gevelbekleding. Het gaat zelfs verder, composiet bestaat voor 50% uit natuurlijke houtvezels, dus de houtlook is meer dan een look alleen, het materiaal is bestaat gedeeltelijk uit hout. De overige 50% bestaat uit kunststof. Uit beide grondstoffen komt composiet voort, wat een ideaal eindproduct is voor de tuin. Composiet gevelbekleding is eenvoudig op maat te maken door de leverancier en gemakkelijk te bevestigen vervolgens. Muren of andere bouwwerken kunnen hiermee bekleed worden, wat een moderne en sfeervolle look met zich meebrengt. Ineens kijk je heel anders naar de buitenmuren die eerst wellicht juist zo stoorde.

Voordelen van composiet gevelbekleding

Composiet gevelbekleding is in vele uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Zo bepaal je zelf de nieuwe look van je tuin. Ga voor een natuurlijke houtkleur, of voor antraciet of grijs bijvoorbeeld – dit zijn echte trendkleuren voor buiten die vaak prachtig aansluiten bij tuintegels en tuinmeubilair. Maar er is meer.

Composiet kent geweldige voordelen, lees maar mee:

  • Gevelbekleding van composiet zorgt ervoor dat de gevel langer schoon blijft; composiet is vuilafstotend.
  • Composiet splintert niet, hierdoor is het gemakkelijk bewerkbaar.
  • Ook is composiet waterafstotend, de composiet vlonderplanken blijven dus eindeloos mooi en verweren niet! Een zeer groot voordeel ten opzichte van onbewerkt hout.
  • Composiet is een duurzaam materiaal. Niet alleen kent het een lange levensduur; de houtvezels zelf zijn een restproduct wat gebruikt wordt voor de vervaardiging van composiet. Dit geldt ook voor de kunststof; dit betreft gerecycled materiaal. Hiermee samen vormen zij dus een zeer duurzaam eindproduct.
  • Nog een belangrijk voordeel is dat composiet gevelbekleding niet vergeeld door de zon. Zo blijft de gevelbekleding zijn prachtige, nieuwe uitstraling houden.
  • Op gebied van onderhoud bestaat er eigenlijk geen gemakkelijker product dan composiet; het heeft simpelweg géén onderhoud nodig in de zin van beitsen, lakken of verven. Hooguit een schoonmaakbeurt op zijn tijd met alleen water volstaat.

Composiet gevelbekleding bestellen

Gevelbekleding van composiet is eenvoudigweg online te bestellen. Meet de exacte maten op en laat het product op maat leveren. Online is het bestelproces meestal via een matentabel door te geven. Wie graag van te voren een staal ontvangt kan hierover contact opnemen bij de leverancier; op deze wijze krijg je een exact beeld van de precieze kleur en voorkom je eventuele verkeerde verwachtingen.