Verschillende soorten deuren voor in je huis

Verschillende soorten deuren voor in je huis

Je komt erdoor naar binnen je gaat erdoor naar buiten, rara wat bent ik. Precies, een deur. Deuren krijgen over het algemeen niet de aandacht die ze verdienen in een huis. En dat is jammer, want met de juiste deuren en deurbeslag geef je een ruimte direct een hele eigen uitstraling. Eigenlijk zijn deuren een belangrijk onderdeel in je interieur.

Ga maar na. Mooie klassieke deuren met lijstjes en een koperen deurklink geven de kamer een chic tintje. En met volledig glazen deuren en een deurgreep van geborsteld staal krijgt je huis onmiddellijk een strak uiterlijk. En niet alleen in huis spelen deuren een belangrijke rol. Voordeur, achterdeur, terrasdeur, schuurdeur… Ze moeten niet alleen mooi zijn maar ook degelijk en inbraak werend. Dus als je nadenkt om je deuren op te knappen of helemaal nieuwe deuren aan te schaffen is het belangrijk om je te realiseren welke bij jouw wensen en interieur past. We geven je een paar ‘binnenkomertjes’ om de juiste keuze te kunnen maken.

Er gaat een wereld aan deuren voor je open

Deuren zijn er letterlijk in alle soorten en maten. Klassiek, robuust, strak, modern en landelijk. En ze zijn er ook in alle denkmare materialen. Verschillende soorten hout, board, glas, kunststof, brandwerend. Maar misschien ben je wel heel blij met de deuren die je nu hebt en wil je ze alleen opknappen. We gaan het nu alleen hebben over nieuwe deur en deurbeslag.

Buitengewone binnendeuren

We schenken veel aandacht aan muren in ons huis. We geven ze een mooi kleurtje of behangetje. Maar in die muren zitten ook binnendeuren. Hoe zorg je ervoor dat deuren en muur matchen? Zoals gezegd is er altijd een deur die bij je huis past. Natuurlijk kun je een strakke deur in een strak huis plaatsen en een landelijke deur in een oud huis. Maar denk eens de hele andere kant op! Het is heel trendy om modern met vintage te combineren, dat kan natuurlijk ook met deuren. Als je een oud huis hebt waar je de ruwe bakstenen aan de binnenkant nog ziet kan een strakke rookglazen glazen deur dat element extra benadrukken. Andersom kan een landelijke deur met lijsten en glas in lood een super strak interieur speelser maken. Dus ga niet onmiddellijk voor de voor de hand liggende oplossing.

Deurbeslag in één oogopslag

Deurklinken, scharnieren, schilden, rozetten, sloten, spionnen en brievenbussen noemen we deurbeslag. Ook daarin kun je helemaal losgaan. Deurklinken van koper doen klassiek aan, die van rvs zijn vaak moderner en de kunststoffenvarianten zijn vooral praktisch. Hoe dan ook, het deurbeslag is minstens zo belangrijk voor de uitstraling van je deur als de deur zelf.

Indrukwekkende buitendeuren

Wat is het eerste dat je ziet als je voor een huis staat? Precies, de voordeur. De vorm, het materiaal, de kleur en het beslag bepalen samen de eerste indruk die mensen krijgen als ze voor je huis staan. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je buitendeuren ongewenste gasten buitenhouden. Zorg daarom dat je deuren het KOMO-keurmerk en het Politie-keurmerk hebben voor maximale veiligheid.