Hoe blend je een jaloezie in je interieur?

Hoe blend je een jaloezie in je interieur?

Raamdecoratie is veel meer dan gordijnen, lamellen, shutters of jaloezieën om een kamer te verduisteren en pottenkijkers buiten te houden. Het voegt iets toe aan de sfeer van je interieur. En dat kun je zelf regelen. Zeker met een jaloezie op maat die je op verschillende standen kunt zetten. Als je ze half openzet tijdens een mooie lentemiddag creëer je een romantische zoninval in de hele kamer. En als je ze vol openzet als je opstaat laat je de zon binnen voor een frisse start. Daarnaast zijn het materiaal, de kleur en de breedte van de lamellen bepalend voor ambiance. Zo kun je kiezen voor houten jaloezieën voor een natuurlijk uitstraling. Met aluminium of kunststoffen jaloezieën krijg je een strak en modern effect.

Tot slot moet je ook nog een kleur en afwerking kiezen. Glanzend of mat? Rood, wit, zwart, bruin, geel, paars, groen, oranje, blauw… Met zoveel mogelijkheden is kiezen nog best lastig. Wij helpen je een handje.

Iedereen houdt van hout

Houten jaloezieën zijn heel populair tegenwoordig. Geen wonder, ze brengen warmte en sfeer in je huis. Omdat een houten jaloezie een natuurlijk product is krijg je het gevoel dat je een stukje natuur naar binnen brengt. Standaard zijn de jaloezieën vaak zo’n 50 mm breed, maar je kunt ze ook breder of juiste smaller bestellen bij de meeste online shops. Hele grote ramen zijn niet zo geschikt om te bedekken met houten lamellen. Dit komt omdat hout veel zwaarder is dan aluminium of kunststof. Hoe groter de jaloezieën hoe moeilijker het is om ze makkelijk om hoog te trekken.

Daarom zijn houten jaloezieën ook verkrijgbaar tot een lengte van maximaal 270 centimeter. Als materiaal gebruiken fabrikanten vaak lindehout of bamboe. Uiteraard kunnen de jaloezieën geleverd worden in verschillende afwerkingen met verf of lak. Om ervoor te zorgen dat de jaloezieën die je op maat laten maken ook echt perfect passen is goed opmeten essentieel. Tutorials om dit goed te doen zijn online te vinden.

Pvc 

Het grote voordeel van jaloezieën van pvc zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Af en toe even afstoffen en zo nu en dan een vochtig doekje er overheen is genoeg. Bovendien kunnen ze goed tegen vocht dus ideaal voor in de keuken en badkamer.

Aluminium 

Voor een moderne look zijn jaloezieën van aluminium de aangewezen keuze. Standaard leverbaar in 25 mm of 50 mm breed en talloze verschillende kleuren. Zeer geschikt voor een industriële strakke uitstraling. Ook aluminium kan in een vochtige ruimte opgehangen worden.