De best opties voor jouw vloer

De best opties voor jouw vloer

Niet voor niets zijn PVC-vloeren en laminaatvloeren twee van de meest populaire vloer opties. Beide vloertypes zijn elegant en passen in elke gewenste stijl. Het kan een grote impact hebben op je ruimte in minimale tijd. Een visgraatpatroon is interessant en een geweldige manier om karakter toe te voegen aan elke kamer. Laminaatvloeren zijn een betaalbaar alternatief dat je de uitstraling van hardhout geeft zonder het prijskaartje. Zowel tegel- als houten laminaatvloeren zijn ontworpen om natuurlijke materialen na te bootsen, zoals respectievelijk steen en hout. Meestal zijn ze veel duurzamer en goedkoper dan hun natuurlijke tegenhanger.

Visgraat

Visgraat is het mooiste patroon voor het leggen van houtlook vloeren. Het voegt originaliteit toe aan een kamer en heeft toch een tijdloze aantrekkingskracht door alle verschillende patronen. Het is een trendy stijl waarbij dunne houten planken in zigzaglijnen zijn gerangschikt om een ​​modieuze uitstraling te creëren die lijkt op visgraten. Je kunt massief hardhout of pvc visgraat gebruiken en het eindresultaat zal prachtig zijn. De installatie van PVC-vloeren moet worden gedaan door professionele installateurs. PVC-vloeren kunnen het houtachtige uiterlijk imiteren dat bij je smaak past als je van houten vloeren houdt. Iets meer betalen voor hoogwaardige PVC-vloeren die eruit zien als hout in plaats van echt hout is de moeite waard. Deze zullen niet snel verslijten of uit de mode raken. Daarnaast absorbeert deze vloer compressie en zorgt voor structurele stabiliteit. Voeg nu die visgraat toe en je hebt een nog duurzamere vloer!

Laminaatvloer

Laminaatvloeren zijn een soort kunstmatige vloeren. Het is gemaakt en ontworpen om op houten of stenen vloeren te lijken. Verschillende synthetische lagen vormen de vloer. Het bestaat meestal uit een kern van vezelplaat met een hoge dichtheid om stabiliteit en structuur te bieden. De vloer wordt vervolgens afgewerkt met een houten of bamboe motief. Dit motief is ongelooflijk gedetailleerd en van uitstekende kwaliteit. Als laatste wordt een beschermende topcoating aangebracht die meestal kras- en watervast is. Sommige hoogwaardige laminaatvloeren zijn zelfs volledig waterdicht. Het leggen van laminaatvloeren is vrij eenvoudig. Het vereist geen lijm of spijkers om over een ondervloer te leggen. Laminaatvloer planken klikken en vergrendelen eenvoudig in elkaar. Je zult merken dat laminaatvloeren ongelooflijk gemakkelijk te onderhouden zijn als ze eenmaal zijn geplaatst. Veeg alleen regelmatig stof en vuil weg. Reinig hem vervolgens met een reinigingsspray voor laminaatvloeren. Laminaatvloeren zijn al tientallen jaren een populaire keuze. Het was van lage kwaliteit toen het jaren geleden populair werd onder doe-het-zelvers. Het is de afgelopen jaren geïnnoveerd en verbeterd. Bedrijven hebben geïnvesteerd in ontwerp en productie, waardoor ze nu van hoge kwaliteit zijn en zorgen voor authentiek ogende vloeren. Er is niks wat je niet kunt vinden, van laminaat grijs eiken tot aan zwart zandsteen laminaat. Snel shoppen dus!