Isolatie: welk materiaal kan je wanneer gebruiken?

Isolatie: welk materiaal kan je wanneer gebruiken?

Wat tof! Je hebt net een nieuw huis gekocht. Dit is natuurlijk een super spannend moment, want je wilt alles goed doen. Na een lange werkdag, een vakantie of een dagje uit wil je ernaar uitkijken om terug naar huis te kunnen gaan. Hierbij is het belangrijk dat je lekker en comfortabel in je huis kunt wonen. Wanneer je huis goed warm is, zorgt dit er al voor dat je comfort in huis ervaart. Sta jij nu op het punt om je daken, muren of vloeren te isoleren? En heb je geen idee welk materiaal je het beste kunt gebruiken? In dit artikel vertellen wij je alles over isolatie materiaal.  

Veelzijdige isolatiematerialen

ben je opzoek naar materiaal met een hoge isolatiewaarde dat goedkoop in prijs is, Dan kun je het beste voor glaswol kiezen. Het isolatiemateriaal is van gerecyclede glasscherven gemaakt. Die scherven worden vervolgens aangevuld met zuiver zand. Dit zorgt ervoor dat de textuur van het materiaal zacht en snijdbaar is. Je kunt glaswol niet alleen voor je daken gebruiken, maar ook voor je wanden en vloeren. Het is dus een goede keus voor wanneer je hetzelfde materiaal in alle delen van je huis wilt gebruiken.  Kies je voor glaswol, dan kies je ook voor materiaal dat milieuvriendelijk is. Een ander veelzijdig materiaal is steenwol. Ook dit materiaal kun je voor je daken, wanden en vloeren gebruiken.

Andere isolatiematerialen

Naast glaswol, kun je ook voor PIR-isolatie kiezen. Die materiaal is gemaakt van kunststof en is goed te gebruiken voor warmte isolatie. het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en wordt dun gemaakt. Dit maakt het handig voor wanneer je isolatie wilt plaatsen op plekken waar er niet veel ruimte is. Zowel bij een hellende dak als een platte dak kun je gebruik maken van dit materiaal. Wil je dit materiaal voor je muren gebruiken? Dan is het goed om te weten dat het voorals bij spouw muren gebruikt kan worden en bij het isoleren van je vloeren is dit een goede optie voor houten vloeren. Een goede optie voor als je betonnen vloeren is EPS-isolatie. Dit is een materiaal dat op piepschuim lijkt.

Kortom, wil je een isolatiemateriaal dat je voor zowel je wanden, daken en vloeren kunt gebruiken, dan kun je het beste voor glaswol of steenwol kiezen. Beide materialen zijn niet duur. Daarnaast kun je ook voor PIR- of EPS- isolatie kiezen. Deze materialen kun je alleen niet voor alles gebruiken. Weet jij al welke optie jij gaat kiezen?