Zo maak je een kamer groter door de juiste vloerkeuze

Houten vloeren
Met een vloer geef je een huis een bepaalde uitstraling mee. Neem een gietvloer die van plint tot plint en zonder drempels door je hele huis ligt. Hiermee creëer je een industriële ruimtelijke look en lijkt de oppervlakte van de vloer veel groter dan die eigenlijk is. Als je kiest voor een echte eikenhouten vloer geef je je huis direct een natuurlijke en pure sfeer. Maar naast eiken zijn er ook nog veel andere soorten houten vloeren die allemaal weer een ander gevoel met zich meebrengen. Naast het materiaal is de manier van leggen van een vloer bepalend voor de look & feel van je huis. De meest bekende methode is gewoon de planken in de lengte in steenverband leggen. Maar je kunt ook kiezen om de planken diagonaal te leggen voor een speels effect of in visgraatmotief voor een extra chique look. En visgraat is niet het enige legmotief dat je kunt kiezen voor een houten vloer. Bij Issa vloeren zien ze echt van alles voorbijkomen. Klanten die vierkante motieven of rechthoekige motieven willen. Of creatievelingen die in een ruimte hout combineren met andere vloerbedekkingen zoals tapijt of tegels. Ook als je een relatief klein huis hebt kun je met de juiste vloerkeuze de woning groter laten lijken. In dit artikel geven we je nog een paar tips hoe je slim omgaat met een kleine ruimte.

Less is more

Zeker als je wat kleiner woont is het belangrijk om te ontspullen. Liever een of twee bijzondere meubelstukken dan heel veel kleine prullaria. Dat laatste maakt een ruimte rommelig. Het klinkt als een contradictie, maar een kleine ruimte wordt groter door er slechts enkele grote dingen in te zetten. Dus als je een mooie grote industriële lamp, vintage dressoir of strakke design bank bezit zet je die op een prominente plek neer en laat je de rest van de kamer zo leeg mogelijk.

Kleur verdubbelt vierkante meters

Kleur is nog een essentieel element om een kleine oppervlakte groter te laten lijken. Je zou denken dat je alles vooral licht moet houden. Daarom kalken veel mensen alles maar spierwit. Maar ook hier is spelen met contrasten een goede manier een ruimte te verlevendigen. Door een muur aubergine, mosgroen, marineblauw of zelfs zwart te maken breng je diepte aan en geef je je huis karakter. Ook de kleur van de vloer is bepalend voor het gevoel van ruimte. Een lichte vloer is eigenlijk altijd goed. Maar door ook de houten jaloezieën voor het raam dezelfde kleur te geven creëer je eenheid en rust. Toch kan een donkere vloer ook, zolang je de rest licht houdt.