Diamond painting: zo werkt het

Diamond painting: zo werkt het

Hoe werkt diamond painting?

Ben jij van plan om diamond painting apen te maken of zie jij het wel zitten om andere dieren te maken via diamond painting? Diamond painting is een enorm populaire hobby en is te vergelijken met kleuren op nummers, hetzij dit gebeurt met kleine steentjes. Op het canvas zie je cijfers staan, waarop staat welk kleur steentje hierbij hoort. Je plakt de steentjes op het canvas, om zo een schilderij vol kristallen te maken. In dit artikel vertellen wij je hoe diamond painting werkt en voorzien we je van handige tips. Lees snel verder en ga meteen aan de slag!

Hoe begin je?

Wil je een eigen foto diamond painting maken, dan is het van belang eerst te zorgen voor een diamond painting canvas. Hierbij zal je ook de steentjes die je nodig hebt geleverd krijgen. Het eerste wat je doet, is de pen in de wax duwen en ervoor zorgen dat hier genoeg in zit. Vervolgens til je de steentjes met de pen op. Op de canvas zit een speciale laag die met beschermfolie wordt beschermd. Je haalt een stukje van het folie los en begint bij het stukje dat je hebt losgemaakt met het plakken van steentjes op nummer. Zorg ervoor dat je in vlakken werkt en vol het vakje zo goed mogelijk op voordat je de rest gaat aanpakken. Zo blijft de plaklaag het beste zitten en zal je ook de kleuren minder snel door elkaar halen. Op de stenen die worden meegeleverd zie je letters en nummers staan. Open enkel het zakje dat je op dat moment nodig hebt. Je kunt deze niet meer sluiten, waardoor je de steentjes het beste in een bakje kunt doen en daarop het kleurnummer schrijft.

Let hierop

We vertelden al dat je het beste met vlakken kunt werken. Je werkt met vlakken voor vanuit de hoek van buiten naar binnen toe te werken. Je hoeft de plaklaag er zo niet helemaal af te halen. Let goed op de kleuren die je moet plakken op de vlakken en vul het vlak zoveel mogelijk helemaal in voordat je verder gaat met de rest. Je kunt ook een lichtbak onder het canvas zetten om zo eenvoudiger te werk te kunnen gaan. De nummers zijn zo eenvoudiger te zien. Zorg er ook voor dat de pen vol blijft zitten met wax. Wanneer er te weinig wax op de pen zit, zullen de steentjes niet goed meer opgepakt worden. Mochten er toch per ongeluk steentjes los komen te zitten, dan kun je ze het beste met een pincet verwijderen.

Wees geduldig

En onze laatste tip: wees geduldig. Diamond painting is iets wat tijd kost en wat zeer leuk kan zijn, maar waarvoor wel geduld benodigd is. Wij wensen je veel succes met diamond painting!