Je tuin opfleuren zonder gras

Je tuin opfleuren zonder gras

Je hebt geen groene vingers nodig om je tuin wat op te fleuren. Misschien heb je niet eens de mogelijkheid om te kiezen voor gras of planten in plaats van tegels in je tuin. Dan kun je wel een buiten vloerkleed gebruiken. Het geeft toch wat extra sfeer, zeker als je een volledig betegelde tuin hebt met alleen maar grijze tegels is zo’n tuin vloerkleed een leuke toevoeging. Natuurlijk kun je een buiten vloerkleed ook goed op je balkon gebruiken. Het is niet voor niets een kleed dat bedoeld is voor buiten.

Kleden voor buiten

Een buiten vloerkleed is natuurlijk gemaakt om weersomstandigheden aan te kunnen. Het lijkt wat dat betreft dan ook niet op een binnen vloerkleed. Wel geeft het evengoed sfeer en gezelligheid. Het is bijvoorbeeld een aanwinst voor je veranda of als je een grote tuin hebt die uit één kleur steen bestaat. En je hoeft een tuin vloerkleed niet bij te houden zoals met gras of beplanting. Lekker makkelijk dus. Een buiten vloerkleed kan evengoed op je balkon als in je tuin liggen. Zolang het maar past.

Voor iedereen een stijl te vinden

Als je weinig budget hebt is het soms een duur grapje om je saaie cementbalkon te beleggen met terrastegels. Dan is zo’n buiten vloerkleed wel zo praktisch. Als je de juiste maat hebt kun je misschien je hele balkon in één keer versieren. Vaak een stuk goedkoper. Buiten vloerkleden zijn er met en zonder print, in gezellige kleuren en in meer neutrale kleuren. Zo is er voor iedereen wel een passend buiten vloerkleed of tuin vloerkleed. Passend bij je exterieur of je stijl. Precies zoals jij dat wil.

Materialen, vormen en formaten

Het formaat is natuurlijk cruciaal. Wil je een tuinkleed voor onder je eettafel bijvoorbeeld of zoek je iets dat een nog groter deel van je buitenruimte bedekt. Zorg vooral dat het kleed niet te groot is. De meeste kleden zijn rechthoekig, maar ronde kleden zijn er ook voor buiten te vinden. Vierkant is ook een optie. De mogelijke materialen voor een kleed dat geschikt is om buiten neer te leggen zijn polyester, polypropyleen of een synthetisch materiaal.