Geef je huis een industrieel design

Geef je huis een industrieel design

Er is veel liefde voor industrieel design. Het maakt gebruik van materialen zoals hout en metaal, wat het een warm en uitnodigend gevoel geeft. Het is ook erg utilitair in die zin dat het zich richt op bruikbaarheid en functionaliteit boven stijl. En tot slot, het is nu heel erg in. Als je je huis een industriële look wilt geven zonder de bank te verslaan, zijn er tal van manieren om dat te doen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door een glazen schuifdeur kopen. Dit zorgt voor een goede doorstroming in huis en laat ‘s ochtends het licht van de zon door.

Gebruik metaal en hout samen

Als het gaat om industrieel ontwerp, kun je niet fout gaan met metaal. Het is de perfecte aanvulling op hout, wat je vaak terugziet in een industrieel interieur. Om het beste van twee werelden te krijgen, kun je proberen metaal en hout op te nemen in de inrichting van je huis. Gebruik metalen tafels naast houten stoelen of krukken. Voeg een paar stalen planken toe aan een prachtig vervaardigde boekenkast gemaakt van teruggewonnen hout. Gebruik kale metalen wanddecoratie die contrasteert met geverfde muren of behang voor een onverwachte look die zeker opgemerkt zal worden door gasten.

Bouw je eigen meubelstuk

Als je zin hebt in een project waarbij je huis eruit ziet alsof het thuishoort op een filmset, koop dan wat gereedschap en begin met bouwen. Je kunt een tafelzaag, router, lasser of boor gebruiken om meubelstukken te maken die zowel aantrekkelijk als functioneel zijn. Als je nog meer personalisatie-opties voor je handwerk wilt, overweeg dan om handgereedschap te gebruiken zoals hamers voor decoratieve accenten en hamers om materialen aan elkaar te verbinden.

Gebruik blootliggende leidingen

Het gebruik van zichtbare buizen als designelement is een geweldige manier om een ​​industriële flair aan je huis toe te voegen. Je kunt ze bijvoorbeeld in de badkamer en keuken gebruiken voor hangers of handdoekrekken die prachtig uniek en functioneel zijn. Het idee is om ze in je huis op te nemen op een manier die niet alleen decoratie is, maar de functie van de kamer zelf verbetert. Als je bijvoorbeeld meer privacy wilt tijdens het baden of koken, overweeg dan om je traditionele gordijnen te vervangen door een industriële kroonluchter gemaakt van leidingen. Je kunt ook decoratieve lampen in grote pijpen hangen die zijn ontworpen als lantaarns of planken op deze manier verlichten.

Heb een zichtbare bakstenen muur

Als je een bakstenen muur gaat hebben, is het belangrijk dat de muur duurzaam is. Bakstenen kunnen als patroon op je muren worden gebruikt en ze kunnen ook in volledige kleurblokken worden gebruikt. Deze muren zijn geweldig als ze uitkijken op een open ruimte zoals een buitenterras of tuin waar veel natuurlijk licht van de zon is.