Tips om schimmel te voorkomen bij verbouwing

Tips om schimmel te voorkomen bij verbouwing

Bij het hebben van een eigen huis wil je ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk in een goede staat blijft. Echter, is het mogelijk er in de loop van de tijd schimmels groeien in huis. Gezien schimmels soms behoorlijk hardnekkig kunnen zijn, kiezen sommige mensen ervoor om delen van het huis te verbouwen. Tijdens de verbouwing is het belangrijk om de schimmels preventief aan te pakken. Wil jij weten hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Gebruik een bouwdroger

Op het moment dat een verbouwing van start gaat, is het goed om er meteen voor te zorgen dat bouwschade door rotting en schimmels voorkomen worden. Om dit voor elkaar te krijgen, kan er van een bouwdroger gebruik gemaakt worden. In de meeste gevallen bezitten mensen niet een eigen bouwdroger. In dat geval kun je een bouwdroger huren van Boels. Heb je nog geen kennis van bouwdrogers? Dan is het goed om te weten dat er twee verschillende bouwdrogers zijn, namelijk een absorptie- en condensatiedroger. Een adsorptiedroger kan onder andere gebruikt worden voor werkzaamheden waarbij het belangrijk is dat er een lage luchtvochtigheid is. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden aan onderzeeërs of opslagtanks. Het inzetten van een condensatiedroger komt goed van pas wanneer droogprocessen versneld moeten worden. Zo kunnen schimmels en rotting in huis voorkomen worden.

Een bouwdroger huren

Een condensatiedroger kan dus het beste gebruikt worden wanneer er wordt gewerkt aan een woning. Uiteraard is het goed om hier meer informatie over op te doen en te kijken wat een condensatiedroger allemaal kan doen. Om een condensatiedroger te kunnen huren, is het goed om er rekening mee te houden dat een geldig identificatiebewijs nodig is. Daarnaast zal er om een borgsom gevraagd zal worden. Hiernaast is het goed om te weten dat de huurprijzen van elke bouwdroger verschillen. Dit kan afhangen van het aantal liter van de bouwdroger, de dagtarieven en de weektarieven. Wanneer deze bouwdroger voor meerdere dagen nodig is, komt de weekprijs voordeliger uit. Is de bouwdroger voor een langere periode nodig? Maak je dan geen zorgen, want er zal dan een op maat gemaakte prijs opgesteld worden.

In het kort, schimmels kunnen zich in elke woning ontwikkelen. Wanneer er verbouwd wordt, is het raadzaam om hier preventief mee om te gaan. Dit kan gedaan worden door een condensatiedroger te huren.