Waarom een inloopkast?

Waarom een inloopkast?

Welke vrouw droomt er niet van? Een inloopkast. Waarschijnlijk heb jij er ook altijd al van gedroomd. Wellicht heb jij er de ruimte voor of kan je door een kleine verbouwing de inloopkast van je dromen creëren. Een open kledingkast kent verschillende voordelen. Het geeft meer overzicht, je kan hem naar wens ontwerpen en het draagt bij aan de ruimtelijke uitstraling. Wanneer je aan de dag begint, wil je het liefst al je kleding en accessoires snel bij de hand hebben. Hieronder lees je waarom je moet kiezen voor een inloopkast.

Overzicht creëren

Met een inloopkast creëer je meer ruimte in je slaapkamer of in een andere ruimte waar je de inloopkast laat plaatsen. Je kunt al je kleding, schoenen en accessoires opbergen in de inloopkast zodat de zichtbare kasten in je slaapkamer overbodig worden. Een inloopkast zorgt ervoor dat je meer ruimte in je slaapkamer krijgt. Ook zorgt de ‘walk in closet’ voor meer overzicht. Kleding kan je netjes ophangen en je accessoires en schoenen plaats je in lades of op planken. Hierdoor is een rommelige kast verleden tijd. Met een overzichtelijke inloopkast is het makkelijker om een outfit samen te stellen. Je hoeft niet constant te zoeken naar dat ene kledingstuk. Vergeet daarnaast niet dat een inloopkast ook praktisch is. Je kunt op een slimme manier de ruimte optimaal benutten en al je kleding en andere spullen netjes opbergen. Je nieuwe inloopkast zorgt voor een rustige en georganiseerde look.

Kleedkamer

Altijd al je eigen kleedkamer willen hebben? Een ruimte waar je je rustig aan en om kan kleden én je outfit uitgebreid in de spiegel kan bekijken. Een inloopkast is een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Hij kan volledig in de door jou gewenste stijl gebouwd worden. Ook als je je interieur een nieuwe look wilt geven, is een inloopkast een perfecte aanvulling. Stem hem bijvoorbeeld af op je slaap- of badkamer. Kies voor een inloopkast gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Verlichting in de inloopkast

Het wordt nog wel eens vergeten, maar verlichting in een inloopkast is een belangrijk onderdeel. Denk vooraf na over een lichtplan. Je geeft aan hoe je de ruimte op de meest efficiënte manier wilt verlichten. Een lichtplan brengt verschillende factoren in kaart en adviseert bij het kiezen van de geschikte verlichting en de plaatsing in een ruimte. De verlichting heeft een grote impact op de beleving van de inloopkast. Maak zelf een begin en noteer alle praktische stappen. Begin met het tekenen van de ruimte, denk na over de activiteiten die plaatsvinden in de ruimte en bepaal de verlichting. Vervolgens kan je de verlichting, lichtschakelaars en stopcontacten intekenen op de plattegrond. Pak je pennen met logo en een kopje koffie of thee erbij, zodat je op een aangename manier kan beginnen met tekenen. Om het af te maken, kan je kiezen voor koffiekopjes bedrukken. Wanneer begin jij met het tekenen en ontwerpen van je inloopkast?