Wat je moet weten over ladegeleiders

Wat je moet weten over ladegeleiders

Een kastje in elkaar zetten hoeft niet het moeilijkste te zijn. Je hebt de juiste spullen nodig, wanneer je die hebt dan zet je zo een complete kast in elkaar. Je kunt ook makkelijk een oude kast een beetje renoveren. Wanneer je met gereedschap overweg kunt dan heb je de klus zo geklaard!

Wanneer je een kast verbeterd of een nieuwe in elkaar zet dan zijn goede ladegeleiders belangrijk. Alleen met goede ladegeleiders zet je een complete kast in elkaar. Niemand wilt natuurlijk het probleem hebben dat je plotseling ineens met je lade in je hand staat.

Hoe werkt een ladegeleider?

Een ladegeleider is een ondersteuning voor de lades in ladekastjes. Deze zorgen ervoor dat een lade opent en weer sluit. Er zijn twee soorten geleiders: rolgeleiders en kogelgeleiders.

Met een rolgeleider wordt de lade als het ware open en dicht gedaan met een rollende beweging via de ladegeleider, hij werkt dus door middel van rolletjes. Een kogelgeleider is kogelgelagerd. Een kogelgeleider zorgt meestal voor een strakkere en soepele beweging dan een rolgeleider.  Een rolgeleider is daarom meestal ook de betere keuze. Dit zorgt vaak voor een betere ervaring en deze ladegeleiders gaan vaak ook langer mee.

Op zoek naar kwalitatieve ladegeleiders? Neem dan eens een kijkje op Brasom.nl!

Het voordeel van softclose ladegeleiders

Wanneer je een ladegeleider koopt voor je kast, dan wil je het liefst softclose ladegeleiders. Niemand houdt van lades die met een enorme knal open- en dichtslaan. Met softclose is dat probleem voorgoed verleden tijd. Het softclose systeem is namelijk zo ontworpen dat lades altijd met een soepele beweging open- en dicht gaan, en voordat de lade de kast raakt wordt hij door een demper tegengehouden. Hierdoor heb je geen last meer van het harde geluid van de lade wanneer hij opent of sluit.

Waar op letten bij kopen ladegeleiders?

Er zijn ongelooflijk veel kasten en dus ook ongelooflijk veel soorten lades. Een lade heeft soms de volledige breedte van de kast, terwijl andere weer een stuk kleiner zijn. Het is belangrijk om een ladegeleider te vinden van het juiste formaat, want niet iedere ladegeleider is hetzelfde. Iedere ladegeleider heeft een productbeschrijving waarbij de nodige informatie vermeld hoort te worden. De informatie bevat belangrijk specificaties zoals de inbouwlengte, de uittrekbaarheid in millimeters, of de geleider volledig of deels uittrekbaar is, etcetera.

Specificaties en hun belang

Hoe kies je nu de juiste ladegeleider? Dit doe je aan de hand van de hierboven genoemde specificaties. Er zijn een aantal specificaties die bepalen of de ladegeleider voor jou de juiste is.

De inbouwlengte. Dit staat voor de lengte die je inbouwt in de kast, ofwel hoe lang de ladegeleider is als je hem gesloten in de kast monteert. Dit kan verschillen aan de hand van de grootte van de lade.
_______________________________________________________________________________________________________
De uittrekbaarheid. Er bestaan ladegeleiders die volledig uittrekbaar en deels uittrekbaar zijn. Welke je kiest hangt af van jouw wensen. Ook is er een lengte in uittrekbaarheid. Je hebt ladegeleiders die 200 mm uittrekbaar zijn, maar je hebt ook ladegeleiders die 1.000 mm uittrekbaar zijn. Welke lengte je kiest is opnieuw afhankelijk van jouw wensen. Dit hangt ook af van de soorten materiaal die je in de lade wilt bewaren.
_______________________________________________________________________________________________________
Ook het materiaal is belangrijk. Voor ladegeleiders is het aan te bevelen om te kiezen voor geleiders van staal. Staal gaat namelijk lang mee en staal is enorm stevig. Dit betekent dat staal tegen een stootje kan. Dit vertaald zich ook in een langere levensduur. Dit betekent dat je met staal ladegeleiders hebt van hoge kwaliteit die lang meegaan. Dit merk je ook in de ervaring en de kwaliteit van de kast.
_______________________________________________________________________________________________________