Ideeën voor het vernieuwen van een slaapkamer

Ideeën voor het vernieuwen van een slaapkamer

Je hebt besloten dat het tijd wordt om je slaapkamer of de slaapkamer van de kinderen eens aan te pakken en in een nieuw jasje te stoppen? Slaapkamer-inspiratie kan je opdoen in diverse woonbladen maar ook gewoon op het internet kun je veel leuke dingen vinden.

De slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. De meeste tijd wel met de ogen dicht, maar in de winter vinden we het nog wel eens lekker om wat vroeger naar bed te gaan en lekker onder de wol te kruipen met een goed boek. In een kinderkamer wordt veel meer tijd doorgebracht dan in de slaapkamer van ouders omdat kinderen er spelen en hun huiswerk maken. Een slaapkamer inrichten moet dus op een goede manier gebeuren. Het moet gezellig en efficiënt worden ingericht. Kan jouw slaapkamer wel een likje verf gebruiken of zoek je behang slaapkamer. Je doet dit makkelijk met de juiste slaapkamer inspiratie.

De slaapkamer een metamorfose geven

Wanneer je een slaapkamer wil opfrissen is het opknappen van de slaapkamer een goed idee. Begin altijd met het aanpakken van de basis. Het plafond, raamkozijnen, muren en plinten en de vloer. Je werkt van boven naar beneden. Wit het plafond eerst of geef het een leuke kleur. Verf vervolgens de muren of kies een leuk behang slaapkamer. Je kunt ervoor kiezen om alles in dezelfde tint te verven maar hou je van kleur dan is dit ook mogelijk natuurlijk.

Ideeën voor het vernieuwen van een slaapkamer

Als je voor een “basic basis” kiest dan kun je altijd met accessoires eens in de zoveel tijd je kamer weer een ander uiterlijk geven. Overweeg je ook je raamdecoratie te vervangen dan is een combinatie van rolgordijnen of luxaflex met overgordijnen een goede keuze. Het geeft de kamer sfeer en in de zomer houden de gordijnen het daglicht goed buiten als je wilt slapen. Nieuwe raambekleding geeft de ruimte direct een heel andere sfeer en een compleet nieuwe look.

Een nieuwe slaapkamerkast

Denk je er ook over na om een nieuwe slaapkamerkast te kopen dan is een hoge wandkast wel erg fijn om te hebben. Juist in slaapkamers die niet heel groot zijn is het handig om een wandkast aan te schaffen die tot het plafond komt. Je kunt er veel in kwijt en het is zonde om een lage kast te kopen want met de ruimte boven de kast doe je niks. Je gebruikt op deze manier de ruimte maximaal. Heb je een kleine slaapkamer kies dan voor een kast met schuifdeuren. De slaapkamer inrichten kun je het beste doen door vooraf te bedenken wat er nodig is aan meubels.

Nieuwe look: houten muur

Het is helemaal hot om natuurlijke producten te gebruiken. Ook in de slaapkamer zien we dit steeds meer terug. Een leuk idee is om een houten wand achter je bed te plaatsen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een houten muur. Het geeft een stoere uitstraling aan de slaapkamer en je kunt er ook je lichtsnoeren goed in verwerken als je voor een houten wand kiest. Een houten muur of wand past bij erg veel interieur stijlen. Wist je dat als je houten planken horizontaal gebruikt je een ruimtelijk effect krijgt? Gebruik je de houten planken verticaal dan lijkt je kamer optisch hoger. Wil je echt iets unieks maken kies dan voor een wand met ledverlichting, verwerkt in de houten wand. Er zijn diverse structuren houten wanden verkrijgbaar. Keuze genoeg dus.

Behangen

Voordat je de slaapkamer kunt behangen moet je eerst het oude behang verwijderen. Er zijn verschillende soorten behang. Er bestaat vliesbehang, papierbehang, glasweefselbehang of fotobehang. Vliesbehang is makkelijk om mee te werken omdat je dit zonder lijm kunt aanbrengen op de muur.

Vind je het leuk om een drukke print te gebruiken, kies dan een muurtje uit waar dit het mooiste uitkomt. Maak niet alle muren druk maar zoek er een goede balans in door bijvoorbeeld de andere muren in een tint te behangen of te verven. Misschien is het wel een goed idee om eerst een moodboard te maken. Sommige mensen kunnen zicht lastig voorstellen hoe een kamer eruit komt te zien als hij klaar is. Met een moodboard maak je het voor jezelf inzichtelijk hoe de slaapkamer er ongeveer uit komt te zien.

Een schuine wand in de slaapkamer?

Heb jij een slaapkamer met een schuine wand? Het hangt er een beetje vanaf hoe schuin de wand is maar over het algemeen kun je hier een heel sfeervolle slaapkamer van maken. Als je houdt van een landelijke uitstraling is het misschien een idee om een bedstee te maken? Onder het schuine gedeelte maak je door middel van een gordijn een slaaphoek.

Je kunt er ook voor kiezen om een kledingroede onder de schuine wand te plaatsen en deze af te sluiten met deurtjes. Zo heb je direct opbergruimte. Ben je niet zo handig en zoek je een andere oplossing om het schuine gedeelte toch te kunnen benutten? Zet dan alleen een ladekast onder het schuine gedeelte. Nog een optie is, om een werkplek onder de schuine wand te maken. Als je dit combineert met een op maat gemaakte open kast heb je een echt leuke en gezellige plek om te werken.

De verlichting in de slaapkamer

Je bedenkt het je misschien niet, maar het is belangrijk om goede verlichting in de slaapkamer te hebben. Denk hierbij aan voldoende licht als je je moet verkleden. Voor de romantische momenten, en als je een boek wilt lezen in bed, is het belangrijk om lampjes naast of boven je bed te hebben. Een leuke schermerlamp geeft een mooie sfeer aan de slaapkamer. Als je deze lamp naar wens kunt dimmen zit je helemaal goed. Wat meer licht voor als je een boek leest en sfeerlicht als je dit wenst.

En nu: inrichten!

Zoals je ziet kun je veel kanten op met het opknappen van een slaapkamer. Als je klaar bent met de basis en alles opnieuw behangen en geverfd is en er ligt een nieuwe vloer in, dan kan je de slaapkamer gaan inrichten. Dit is nog leuker dan de kamer opknappen! Gebruik een mix van materialen in stoffen. Koop een leuke woondeken en drapeer die over het bed. Leg kussentjes op het bed in diverse materialen. Kies voor grove en fijne stoffen kussentjes. Een leuk stoer kleed voor op de vloer maakt het helemaal af. Aan de wand kun je planken hangen en daar leuke accessoires op zetten, zoals waxinelichtjes! Een mooie plant in de slaapkamer staat erg leuk. Vraag bij het tuincentrum welke planten er geschikt zijn voor een slaapkamer.