Maak gebruik van een slimme thermostaat om te besparen op je rekening

Weet je wat een slimme thermostaat is? Wist je dat je kunt besparen met een slimme thermostaat op je energierekening? Een slimme thermostaat kan ervoor zorgen dat je huis op een efficiënte manier wordt opgewarmd. Hierdoor kun je besparen op je energiekosten. Wanneer je de slimme thermostaat de cv-ketel laat aansturen dan zal de ketel minder aanstaan. Je kunt de slimme thermostaat instellen zodat er alleen verwarmd wordt wanneer iemand in huis is. Wil je meer weten over de slimme thermostaat? Lees hieronder verder!

Leer de slimme thermostaat jouw dagritme 

Een slimme thermostaat kun je instellen. Je kunt de slimme thermostaat jouw dagritme leren. Je kunt de thermostaat de verwarming laten uitzetten wanneer je het huis verlaat. Vlak voordat je thuiskomt zorgt de thermostaat ervoor dat het huis voor je verwarmd is. De slimme thermostaat leert door de gemaakte instellingen die je doet. 

Bijvoorbeeld zul je geen winst behalen wanneer je de verwarming te hoog zet of als je deze niet zelf uit zet als je gaat werken. Tijdens de leerperiode is het belangrijk hierop te letten. Je wilt besparen op je energiekosten want dat is de bedoeling met een slimme thermostaat. Alleen op deze manier kan de slimme thermostaat jouw dagritme leren en efficiënt functioneren.  

Bespaar energie door te laten weten wanneer je thuis of uit huis bent

De slimme thermostaat heeft een zelflerende functie. Deze functie is belangrijk maar doet niet al het werk zelf. Als je een avond uit gaat of een weekend weg dan wordt je huis nog steeds verwarmd. Je kunt dan geofencing inschakelen op je thermostaat waardoor deze weet wanneer je thuis of uit huis bent. De slimme thermostaat doet dit met behulp van de locatie die te zien is op je telefoon. 

Het huis is niet verwarmd wanneer je niet in je huis bent. Je bespaart hiermee extra energiekosten. Dat zijn onnodige kosten omdat je het huis opwarmt terwijl niemand in huis is. Met een slimme thermometer kun je de kosten besparen omdat deze de verwarming uitschakelt wanneer je de deur uit gaat. Ben je in huis of kom je net thuis, dan regelt de slimme thermostaat ervoor dat het huis  heerlijk verwarmd is.

De warmte per kamer regelen

Als je radiatorknoppen en sensoren toevoegt aan jouw slimme thermostaat dan wordt de temperatuur geregeld. Je kunt de warmte per ruimte regelen. Je kunt ervoor zorgen dat de slaapkamer nooit warmer wordt dan nodig is. De eetkamer kun je zo instellen dat die alleen verwarmd wordt tijdens etenstijd. Je hoeft met een slimme thermostaat de radiatoren niet meer zelf uit te draaien. 

De verwarming hoeft niet meer iedere ruimte tegelijk te verwarmen waardoor je energie bespaart. De slimme thermometer verwarmt de kamers wanneer het nodig is. De thermostaat regelt ook de hoeveelheid warmte die nodig is voor een ruimte. Zo verbruik je nooit te veel energie.

Meer inzicht in je verbruik door een slimme thermostaat

De slimme thermostaat met de snufjes helpt je om energie te besparen. Echter is het belangrijk dat je de juiste instellingen invoert in de thermostaat. Je bepaalt zelf hoe warm het moet zijn en waar verwarmd moet worden door de instellingen die je ingeeft in de thermostaat. 

Met de slimme thermostaat app heb je meer inzicht in je energieverbruik. Je kunt precies zien wanneer je bespaart op energie als de verwarming lager is gezet. Je kunt ongeveer € 90 euro jaarlijks besparen op je energiekosten met een slimme thermostaat.

Kies voor je cv-ketel de juiste slimme thermostaat

Je hebt 2 soorten cv-ketels. Er is de aan/uit ketel en de modulerende ketel.  De aan/uit cv-ketel staat volledig aan of volledig uit. Bij een modulerende cv-ketel heb je de mogelijkheid om die deels aan te maken om zo nog een kamer extra warmte te geven. 

Hier kun je ook kosten mee besparen op je energie. De moderne cv-ketels zijn modulerend. Als je het maximale wilt behalen met energie besparen dan heb je ook een modulerende slimme thermostaat nodig. Met een modulerende slimme thermostaat bespaar je op je gasrekening.

Hoe kies je jouw slimme thermostaat?

Niet elke slimme thermostaat is geschikt voor bepaalde verwarmingssystemen. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste thermostaat. Het is belangrijk om te weten welke cv-ketel je in huis hebt. Daarbij wil je ook weten met welke slimme thermostaat je de maximale energie kunt besparen. Welke slimme thermostaat is geschikt voor jouw cv-ketel? Het is ook goed om te weten of je stadsverwarming hebt of niet.

De slimme thermostaat aansluiten op een smart home

De energieprijzen stijgen waardoor energierekeningen hoog zijn. Met een slimme thermostaat kun je besparen op je energiekosten wanneer je deze goed instelt. Hoe minder het huis wordt verwarmd, hoe meer je kunt besparen op je rekening. Met een ip-camera of sensoren weet de slimme thermostaat wanneer je thuis bent of niet. De slimme thermostaat weet altijd in welke ruimte je bent. De slimme thermostaat zorgt met een zoneregeling ervoor dat alleen de kamers worden verwarmd waar iemand zich in ophoudt. 

Naast de slimme thermostaat heb je nog de slimme deurbel die je kunt instellen. Als je de slimme thermostaat en deurbel hebt ingesteld, dan kunnen deze nog preciezer zien wanneer je in of uit huis bent. De slimme thermometer zorgt voor een geleidelijke warming in je huis. Het zal overal warm zijn als je er bent en er zal niets verwarmen wanneer je uit huis bent. Je kunt op jaarbasis veel geld besparen op je energiekosten. 

Extra besparen op je energie met slimme apparaten

Wil je het maximale behalen met het besparen van je energiekosten dan kun je nog aan andere energiebesparende slimme apparaten denken. Naast de slimme thermostaat en slimme deurbel heb je nog de slimme radiatoren, smart lampen en stekkers. Met smart lampen kun je stroom besparen door de sensoren te koppelen. Je kunt met de slimme stekker ieder apparaat bedienen op afstand. Bijvoorbeeld je koffiezetapparaat als je die vergeten bent uit te zetten voordat je wegging.