Maak je interieur compleet met een roze lampenkap!

Maak je interieur compleet met een roze lampenkap!

Wanneer je in een nieuwe woning trekt, of je interieur in je huidige woning gaat veranderen, zijn er veel veranderingen die je door kunt brengen. Uiteraard is de keuze voor de stijl de eerste en belangrijkste keuze die je gaat maken. Om je interieur vervolgens af te maken, kun je kiezen voor excentrieke lampenkappen. Dit geeft je woning namelijk een leuke en nieuwe dimensie. In dit blog bericht willen we je dan ook meer informatie verschaffen over hoe je je interieur een boost kan geven met de keuze voor een roze lampenkap!

Maak je interieur compleet met een roze lampenkap!

Hoe groot moet een lampenkap precies zijn?

Als je een lampenkap gaat toevoegen aan bijvoorbeeld een tafellamp, is het van belang dat je de juiste grootte gebruikt. Je kunt de lampenkap hetzelfde zien als een hoed. Wanneer deze te groot of te klein is, ziet het er niet mooi uit. In de regel is de lampenkap ongeveer 40% van de totale hoogte van de tafellamp. Hier mag je uiteraard zelf in bepalen of je het aanhoudt of niet. In sommige gevallen kan het namelijk zijn dat je juist wilt dat de lampenkap groter is. Bijvoorbeeld als je voor een roze lampenkap gaat die je wilt laten opvallen. Als je dan een iets grotere, roze lampenkap pakt, dan weet je zeker dat hij op zal vallen in je interieur. Als we het dan gaan hebben over de breedte, is dit in de meeste gevallen hetzelfde als de voet waar hij op staat. Ook hier geldt weer; Als je hem echt op wilt laten vallen, is het niet erg als hij iets breder is. Bekijk dit dan ook zelf als je de roze lampenkap op de lamp plaatst. Je ziet het zelf natuurlijk altijd het beste!

De roze lampenkap van de juiste materialen

Als je er uiteindelijk voor kiest om een roze lampenkap voor je woning aan te schaffen, ben je er nog niet. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten en maten lampenkappen waar je de keuze uit kunt maken. Zo kun je kiezen uit roze lampenkappen met print of een fijne stof. Daarnaast zijn er ook roze lampenkappen die in Nederland gemaakt worden. Hoe leuk is het om een kap te hebben die uit de streek komt? Kies voor je lampenkap dan ook een materiaal of productiewijze die bij je past. Op deze manier krijg je veel meer dan enkel een roze lampenkap mee naar huis!