Verandering in je interieur, waar is jouw keuze

Verandering in je interieur, waar is jouw keuze

Leuk je wil gaan veranderen van interieur maar je bent er nog niet helemaal uit wat je nu precies wilt. Een interieur verandering doe je niet zomaar even. Je moet er natuurlijk wel een aantal jaar mee doen want het kost allemaal best wel veel geld. Dan moet je dus doordachte keuzes maken en dat doe je niet van de een op de andere minuut.

Eettafels en salontafels

Heb je al eens gekeken naar keramische ovale tafels ? De ovaal gevormde tafels zijn echt weer helemaal terug van weggeweest. Het is jarenlang rond en recht geweest wat de klok sloeg maar ook ovaal is nu weer een veelgevraagde vorm wat tafels aan gaat. Nu zal je misschien denken maar keramiek? Ja! Keramiek is heel mooi om te gebruiken als materiaal. Het is een slijtvast, krasvast en stootvast materiaal. Je kunt er dus van op aan dat dit lang mee gaat en je er niet zomaar de stukken uit hebt. Keramiek geeft ook een bepaalde uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om een matte keramiek te laten gebruiken als tafelblad maar ook een glimmende keramiek. Het is net wat bij jouw smaak en stijl past waar je voor kiest.

Wat is keramiek nu eigenlijk?

Keramiek is eenvoudig gezegd gewoon klei. Klei dat zo bewerkt is en gebakken is dat het keramiek wordt. Keramiek is een materiaal wat zeer lang meegaat. Het is erg duurzaam wat dan weer fijn is voor het milieu. Een tafel met een keramisch blad mag dan wel wat kosten maar het heeft ook echt een lange levensduur. Keramiek heeft een soort van aders die je alleen aan de bovenkant van het tafelblad ziet. De zijkant van het blad daar zie je de aders niet doorheen lopen.

Het pronkstuk in je kamer

Het pronkstuk in je kamer is je kast. Er zijn diverse kasten zoals vitrinekasten maar ook dressoirs of open industriële kasten. Dit zijn maar een paar opties die wij noemen, er zijn natuurlijk nog meer kasten. Een kast is vaak heel aanwezig in jouw kamer en mag daarom ook echt wel een echte eyecatcher zijn. Dat je daar goed over na wil denken wat je precies wilt is dan niet meer dan logisch. Waar wil je de kast voor gaan gebruiken? Wil je hem echt gaan gebruiken met de functie om dingen op te bergen of ga je hem gebruiken om dingen tentoon te stellen? Wanneer je daaruit bent kan je al een aantal dingen van je lijstje afstrepen. Kasten kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn.  Wanneer je kiest voor een kast is het van belang dat hij past bij de rest van je interieur. Vaak vervaardigen ze een lijn aan meubelen zodat alles op elkaar is aangepast en je echt een set hebt. Denk dan aan een set bestaande uit een eettafel met stoelen, salontafel, bijzettafel, dressoir en televisiekast.

Nu je weet dat er diverse kasten zijn zal het misschien jouw keuze niet meteen makkelijker maken maar weet je wel wat er zoal te verkrijgen is. Online kun je zeker een hoop vinden wat materialen betreft maar wij zijn van mening dat het zich ook echt wel loont om bij de verschillende meubelwinkels langs te gaan zodat je niet alleen de materialen kunt zien op een plaatje maar ook in het echt en het ook kunt voelen. Onze tip is, neem geen ondoordachte beslissingen en kies iets wat echt bij jou past. Het is niet erg om een keer buiten je comfortzone te stappen want juist dat zorgt ervoor dat er echt een verandering is. Ga bijvoorbeeld eens voor een lichte houtkleur in plaats van een donkere kleur zoals je misschien al jaren hebt.