Ben je van plan om je interieur te veranderen? Je weet even niet wat je kunt doen omdat je geen inspiratie even hebt. Je wilt iets heel anders als waarvoor je normaal zou kiezen. Je kunt dan hulp inschakelen van een interieurstylist bijvoorbeeld. Een interieurstylist is professioneel en kan je goed advies geven voor allerlei zaken. Wat kun je verwachten wanneer een interieurstylist je komt helpen wanneer je geen inspiratie meer hebt. We leggen het je graag uit.
Een interieurstylist inschakelen, wat kun je verwachten?
Je haalt een professionele interieurstylist in huis die alles weet over het interieur. Dat is belangrijk omdat een interieurstylist weet waarmee die bezig is en wat diegene moet doen. Een interieurstylist is een vak apart. Een goede interieurstylist kan je helpen om een goede keuze te maken. Het zal meteen een vertrouwd gevoel geven.
Wat gaat de interieurstylist bij eerste bezoek bij je thuis doen?
De interieurstylist komt bij je thuis voor een kennismakingsgesprek. De interieurstylist bespreekt met je de ruimte die je wilt veranderen. De interieurstylist zal van de ruimte of ruimtes die je wilt veranderen foto’s gaan maken. Verder bespreekt de interieurstylist met jou samen de smaak en je woonstijl. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. Na dit gesprek zal de stylist een soort pinterestbord maken met een toelichting op papier.
Je kunt naar aanleiding van dit alles beslissen of je een volgende afspraak wilt hebben. Een interieurstylist komt naar je huis toe om te ervaren wie je bent als persoon en komt kijken naar de ruimte om zo te kijken welke stijl het beste bij je past. Soms is het niet nodig om te kiezen voor een stijl. Een interieurstylist kan je hier goed mee helpen dit te ontdekken. Wat dacht je van stijlen mixen wat voor een huiselijk gevoel kan zorgen.
Houdt een interieurstylist rekening met de laatste trends?
De laatste trends kunnen soms dat extra sfeertje geven maar er wordt niet altijd alleen maar de trends gevolgd. Het is afhankelijk van wat de klant wil. Het ontwerp van de interieurstyliste zal altijd aansluiten op de wensen van de klant. Een interieurstyliste geeft advies hierbij zodat er een goed ontwerp ontstaat. Het kan een tijdloos ontwerp zijn of een ontwerp met de laatste trends. Het kan ook een mix zijn van trends. De klant maakt altijd de eindbeslissing voor het ontwerp door het goed te keuren.
Welke stylingfouten worden vaak gemaakt?
Veel mensen stijlen verkeerd doordat ze vaak twee dezelfde dingen naast elkaar zetten. Bijvoorbeeld twee planten die hetzelfde zijn. Dat is echt een stylingfout. Er zijn mensen die beperken zich tot een kleur en dat is niet nodig. Je kunt kleuren mixen waardoor het nog leuker en sfeervoller wordt in je huis. Tegenwoordig kun je veel doen met kleuren en je inrichting en een interieurstylist kan je hier goed in adviseren zodat je het anders leert.
Is een voorbereiding nodig wanneer een interieurstylist komt?
In principe hoef je niets voor te bereiden wanneer je een interieurstylist inschakelt. Wil je het toch graag doen, dan zou je bijvoorbeeld plaatjes kunnen zoeken met interieur dat je mooi vindt. Je kunt dan aan de interieurstyliste het laten zien. De interieurstyliste ziet dan wat jouw smaak is. Vooral met specifieke wensen kan dit handig zijn. De interieurstyliste kan dan verder denken met de dingen die je al laat zien. Een interieurstyliste gaat altijd een stapje verder dan jezelf.
Een interieurstyliste denkt out of the box
Veel mensen blijven aan gewoontes hangen waardoor stylingfouten snel worden gemaakt. Men durft vaak niet out of the box te denken. Een interieurstyliste is hier niet bang voor. De interieurstyliste durft out of the box te denken en heeft ook een goed inzicht. De interieurstyliste durft kleuren te mixen of de inrichting anders te plannen. Een interieurstyliste denkt met je mee maar durft zelf ook haar input en inzicht te geven. Het kan zijn dat je opeens een nieuwe stijl hebt ontdekt.
Hoe krijgt een interieurstylist het beste eindresultaat?
In je eerste gesprek die je samen hebt met de interieurstylist worden jouw wensen besproken. De interieurstylist adviseert en bespreekt met je de ruimte. Je krijgt dan een pinterestbord met een ontwerp en een korte toelichting. Je zou hier zelf dan mee aan de slag kunnen gaan. Je kunt ook naar aanleiding van het pinterestbord de interieurstylist inschakelen om verder jouw stijl uit te werken. De interieurstylist kan dan een moodboard samen met je maken met een uitgebreid advies over de kleuren.
Het is afhankelijk van je eigen wensen wat het eindresultaat gaat worden. Een interieurstylist vindt het allerbelangrijkste dat je weer blij bent je huis. De interieurstylist kan je helpen om ervoor te zorgen dat het huis weer sfeervol wordt ingericht. Een interieurstylist inschakelen heeft voordelen wanneer je blijft vasthouden in gewoontes en je toch iets anders wilt en je zelf geen inspiratie hebt.
Wat kun je een interieurstylist allemaal vragen?
Je bent van plan een interieurstylist in te schakelen omdat je even zelf niet weet wat je wilt met de inrichting. Bij het eerste gesprek kun je allerlei vragen stellen. Je kunt de vragen voor jezelf opschrijven zodat je deze niet vergeet. Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen zijn bijvoorbeeld:
- Welke kleuren kun je mixen?
- Passen de kleuren in mijn interieur?
- Hoe kun je zorgen dat het interieur een geheel wordt?
- Hoe kun je zorgen dat de woonkamer groter lijkt?
Deze vragen zijn voorbeelden die je kunt stellen aan een interieurstylist. De interieurstylist weet alles van het vak en heeft hier ook de antwoorden op. De interieurstylist kan je hiermee ook verder helpen als je daar behoefte aan hebt. De interieurstylist zal dit je goed uitleggen en maakt samen met je een klein ontwerp. Een soort pinterestbord wordt dan gemaakt.
Stel alle vragen die je hebt. Dat kan de interieurstylist gebruiken om jou op de beste manier te helpen. De interieurstylist zal zelf ook veel vragen aan je om te ontdekken wat je leuk vindt en wat de oorspronkelijke stijl is.